Kutatók Éjszakája 2017

Kutatók Éjszakája 2017 Debrecen Agóra
 

Kutatók Éjszakája 2017

Gitározó és beszéddel irányítható robot, okosház, térfigyelő közlekedési bója, biológiai egyensúlyon alapuló aquapóniás rendszer – csak néhány példa azokból a projektekből, amelyeket középiskolás diákok mutattak be az Agórában az elmúlt években a Kutatók Éjszakáján. A hagyományokhoz híven idén is teret biztosít az élményközpont a Kutatók Éjszakáján azoknak a fiataloknak és tanáraiknak, akik szívesen bemutatnák a nagyközönségnek saját fejlesztéseiket, találmányaikat, egyedi kísérleteiket, saját tudományterületük érdekességeit, népszerűsítve a természettudományokat. Emellett az Agóra munkatársai is készülnek ismeretterjesztő előadásokkal különböző témákban, szó lesz a leghíresebb magyar találmányokról, a legnevesebb női kémikusokról és a titokzatos fekete lyukakról, de megtudhatják a látogatók azt is, milyen élőlényeket rejt az Agóra előtt található Kuta-tó.

A Kutatók Éjszakájának Agórás programjai keretén belül 2017. szeptember 29-én, pénteken 14 órakor kezdődő rendezvény minden programja ingyenesen látogatható, viszont regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a www.kutatokejszakaja.hu weboldalon lehet 2017. szeptember 8-tól.

2017. szeptember 20-ig várjuk az agora@agoradebrecen.hu email címre azoknak a diákoknak és tanároknak a jelentkezését, akik szeretnének kiállítók lenni a Fiatal kutatók program keretében. Az Agóra minden projekt számára egy bemutatkozó standot biztosít az élményközpont Interaktív terében, de lehetőség van a szemináriumi termekben előadások, prezentációk vagy workshopok megtartására is.

Az információk olvashatóak a weboldalunkon is: www.agoradebrecen.hu/agora-programok/rendhagyo-kutatok-ejszakaja-az-agoraban/

Teteje