Megújult az Apolló mozi

Apolló mozi Debrecen
 

Megújult az Apolló mozi

Szeptember 29-én megnyitja kapuit a teljesen megújult Apolló mozi. Míg 2013-ban 28 ezer nézőt fogadott a patinás, nagy múlttal rendelkező filmszínház, ez a szám 2016-ban már több mint 83 ezer volt. A növekvő érdeklődésre és a látogatók kényelmére való tekintettel a mozit üzemeltető Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. idén nyáron az infrastruktúra további fejlesztéséről döntött. Ezért a filmszínház augusztus 10-én bezárt, hogy teljesen megújulva, korszerűbb szolgáltatásokkal szeptember 29-től ismét fogadja nézőit. A beruházás részleteiről és az idei tervekről sajtótájékoztatót tartunk!

 

Helyszín:                                           Apolló mozi

                                                           (Debrecen, Miklós u. 1.)

 

Időpont:                                 2017. szeptember 29. (péntek) 11.00

A sajtótájékoztató kezdete előtt, 10.30-tól a fotósoknak és operatőröknek lehetőségük lesz fotózni, vágóképezni. A Százszorszép óvoda száz kisgyermekét látjuk vendégül a Vacak, a hetedik testvér című rajzfilmre és előtte egy „igazi” mozis menüre (popcorn és üdítő).

 

Sajtótájékoztatót tartja      Széles Diána, Debrecen alpolgármestere

                                               Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője

                                               Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője

 

Háttér-információ:

105 évvel ezelőtt, 1912-ben nyitotta meg kapuit az Apolló mozi. Építése 1912-ben kezdődött, amikor Farkas Andor posztókereskedő és testvére, dr. Fejér Ferenc ügyvéd részvénytársaságként kért engedélyt, hogy az ott álló ingatlan helyére Ritter építész tervei alapján „mozgófénykép színházat létesítsenek”. Debrecen szabad királyi város tanácsa 1912. június 12-i ülésén megadta az engedélyt az építkezésre, és a mozi december 25-én meg is nyílt. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. 2004 óta üzemelteti az Apolló mozit. A filmszínház 2005 óta tagja az Europa Cinemas nemzetközi hálózatnak, melynek több mint 1200 tagmozija van. A debreceniek joggal lehetnek büszkék arra, hogy évről évre kiérdemli az Apolló az art mozi besorolást.