Őrült Futás és Terep-félmaraton

 

Őrült Futás és Terep-félmaraton

A több mint 5 ezer főt megmozgató Rotary Futófesztivál rendezői újabb meglepetéssel szolgálnak a futók számára. Két napos, Debreceni Futókarnevál elnevezésű sporthétvégét szerveznek 2012. augusztus 18.-án és 19.-én, melynek két fő kategóriája az Őrült Futás és a Terep-félmaraton lesz.

A Futókarnevál valamennyi távja Debrecen-Erdőspuszta legszebb részein vezet körbe, ahol csodás környezetben, tiszta levegőn sportolhatnak a résztvevők. A rendezvényen kitűnő programok várják a terepfutókat, azokat akik szeretnek a természetben futni, akik szeretik a kihívásokat és különösen azokat, akik terepen szeretnének félmaratont futni. A Debreceni Futókarnevál rendezvénye több távval is
várja a terep- és félmaraton mániásokat.

Az augusztus 18-án megrendezésre kerülő Őrült Futás, nem egy hagyományos futóverseny, inkább egy akadályverseny és egy terepfutás keveréke, maga a kihívás. A résztvevőknek 23 akadályt kell legyőzniük a 8,5 km hosszú táv teljesítésekor. Az Őrült Futás távjának és akadályainak leküzdésére egyénileg és 4 fős csapatban is lehet vállalkozni.

Augusztus 19-én, a Karneváli Terep-félmaraton 21,097 km-es távja mellett a szervezők gondoltak a rövidebb távot teljesíteni tudókra is, így Terep- negyedmaraton (10,548 km) és Mini Terepmaraton (5 km) is várja a futni vágyókat.

Az augusztus 20.-át érdemes a cívis városban tölteni, hiszen a Debreceni Virágkarnevál Debrecen legnagyobb szabású rendezvénye, hazánk fiai közül és a külföldiek közül is egyre több látogatót vonz. A több napos rendezvény egyedülálló látványt és hangulatot teremt, a Kossuth tér megtelik színekkel és illatokkal, ahol meseszép virágcsodákban gyönyörködhetünk. Az Európában egyedülálló virágkompozíciók mellett színvonalas szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, kiállítások és gyerekprogramok dobnak még egy nagyot a hangulaton.

Bővebb információ, nevezés: www.debrecenikilometerek.hu

Teteje