2015 Adele éve lesz

adele_25_budapest-portal
 

2015 Adele éve lesz

Ha Lionel Richie azonnal elkezd viccelődni valakivel, ha csak szóba kerül, akkor azért elérhetett valamit. Az 1983-as Hello énekese rögtön elkezdett tréfálkozni Adele legújabb, történetesen Hello című dala miatt, pedig biztos a sikerére is irigy. A 2015-ös Hello ugyanis megdöntötte Taylor Swift rekordját, és az egy nap alatti legnagyobb nézettséget érte el a Youtube-on a 27,7 millió megtekintésével. Swift 20,1 millióval kullog utána, Nicki Minajnak is 19,6 milliónál állt meg az anakondája. Öt nappal később a Hello már 108 milliónál tart.

És nem ez volt az egyetlen rekordja a Hellónak: 24 óra alatt nagyjából 200 ezer ember bökött rá a Shazam nevű zenefelismerő applikációra, hogy megtudja, pontosan mi is szól. A BBC szerint két lehetőség van: vagy ennyi ember nem ismerte fel Adele hangját, vagy ennyien nyomtak rá, hogy azonnal megvásárolják.
Nem mintha Adele-nak, vagyis Adele Laurie Blue Adkinsnek szüksége lenne ilyen elismerésekre, hogy jól érezze magát.

A 2011-ben megjelent 21 című lemez a modern angol popzene egyik legnagyobb sikere volt. Ha visszafogottan akarok beszélni, akkor is legalább három bombasláger jött arról az albumról: a Rolling in the Deep, a Set Fire to the Rain és a fél világot zokogásra késztető Someone Like You. Egy évvel később ő énekelhette a Skyfallt, az azonos című Bond-film betétdalát, ami szintén letarolta a világot.

Az életének fontos éveiről elnevezett albumainak sorában pedig most novemberben fog következni a 25, ami Adele saját bevallása szerint már nem az a szakítós-szívtépős album lesz, mint az előző 21 volt. Ezt egyébként egy interjúban mondta el az i-D-nek, ami szokatlanul ritka gesztus tőle, két lemez között inkább csendben eltűnik, és dolgozik a következőn.

Forrás: index.hu

Cimkék: 
Teteje