24 órás futóverseny Debrecenben

 

24 órás futóverseny Debrecenben

Debrecenben először 24 ÓRÁS FUTÓVERSENY

Nem árulunk el titkot, ha kijelentjük, hogy a 24 órás futást nem a Debreceni Kilométerek Sportegyesület találta ki. Az első hasonló sporteseményt már 2500 évvel ezelőtt lejegyezték a görög krónikások. Az első sikere mai értelemben 24 órás futásnak tekinthető futás a tizenötödik századra tehető. 1953-tól Európa-szerte rendeznek amatőr 24 órás versenyeket.

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület a ma már tradicionálisnak tekinthető, minden év augusztus 18-án megrendezésre kerülő "Őrült futás" mellett újabb különlegességgel kíván kedveskedni a valódi kihívást, erőpróbát kereső sportembereknek.

Így ettől az évtől kezdve a Magyarországon még különlegesnek számító versenyszámot, a különleges ultra maraton versenyszámot, a 24 órás futást is beírhatják a futást és kihívást kedvelő futók a versenynaptárukba.

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület idén 2013.szeptember 21-én 14.00-tól, 22-én 14.00 óráig,  a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban rendezte meg az első hagyományteremtő 24 órás futóversenyét.

A verseny a többi 24 órás versenyhez hasonlóan 400 méteres körpályán került megrendezésre, ahol az önismeret, a taktika és a teljesítmény modernkori harcosai folyamatos frissítés, és orvosi felügyelet mellett tudták teljesíteni az emberfeletti időtávot.

Az egyesület honlapján (www.debrecenikilometerek.hu) a futás iránt érdeklődők előzetes regisztráció után több kategóriából is választhattak.

Így lehetett választani az egyéni futást 6, 12, 24 órán keresztül, vagy a csapatversenyt 4, és 12 fős váltóban is.

Az online nevezések lezárultak, így elmondhatjuk, hogy a különleges verseny iránt hatalmas volt az érdeklődés, és meglepően magas a jelentkező szám. A szombati verseny legfiatalabb versenyzője alig 18 éves, míg a legidősebb sportember betöltötte a 74. évét is!

Az indulóknak nem csak az időt és a kilométereket, de leginkább önmagukat kellett legyőzni ezen a nemes versenyen.

www.debrecenikilometerek.hu

 

Teteje