44. Debreceni Viragkarneval gyoztes viragkocsija Budapesten

 

44. Debreceni Viragkarneval gyoztes viragkocsija Budapesten

Tovább folytatja a 44. Debreceni Virágkarneválon, a közönség által Fesztivál-díjasnak megválasztott virágkompozíciója, a „Szent Anna-tó legendája” az Alföldi Legendárium Klaszter virágkocsija (tervező és szobrász: Pikó Sándor, virágdesign: Szabó Erzsi, statikus: Kiss Péter) nagy sikerű bemutatkozását. A közönségkedvenc alkotás Budapesten, az Erzsébet téren az 5. Libamáj fesztiválon csodálható majd meg, szeptember 6-8 között, illetve szintén Budapesten, a Hősök terén a Nemzeti Vágtán is megtekinthető lesz, szeptember 20-22 között.

Augusztus 26-tól minden turista személyesen is ízelítőt kaphat a cívisváros legnagyobb rendezvényéről,  mivel a Debreceni Repülőtér előtt két virágkompozíciót is kiállítottunk. A Melocco Miklós, Kossuth-díjas szobrászművész ötlete alapján készített „Történelmi világok virágai” Cegléd-Kecskemét-Balatonfüred közös virágkocsija (tervező és szobrász: Pikó Sándor, virágdesign: Antal István és Antal Istvánné, statikus: Kiss Péter), illetve az „Emberek aranyban” Kazahsztán, a Civil Régészeti Alap és a Kurgán Kft. közös virágkocsija (tervező és szobrász: Kertai Zalán, virágdesign: Szabó Erzsi, statikus: Kiss Péter) addig látható a repülőtéren, amíg az időjárás lehetővé teszi.

Mint ismert, augusztus 20-án, az este 10 órára meghirdetett tűzijáték Debrecenben a kedvezőtlen időjárási körülmények és a nézők biztonsága érdekében elmaradt. Az év utolsó napján, azonban a virágkarneválra tervezett „égi látványosságot”, minden újításával egyetemben megtartjuk. Így az alkalomnak megfelelően, hosszabb és káprázatosabb tűzijátékkal búcsúztathatjuk az óesztendőt, köszönthetjük az újévet Debrecen főterén.

Forrás: fonoxinfo

Teteje