Az ember érték, becsüljük meg! 1. rész

 

Az ember érték, becsüljük meg! 1. rész

Magyarországon ma igen sok vállalkozás, vállalat küzd munkaerőhiánnyal. Sokszor elmondtuk már, hogy a jó munkaerőt nem elég megtalálni, meg is kell szerezni. Ami a hosszú távú feladat, meg is kell tartani. Hiszen a tehetséges emberek azok, akik egy cég motorjaként hozzásegítenek a sikerhez. Lehet pénzünk, lehet szép üzletünk, de a  szuper ötleteket vagy termékeket mindig a legjobb embereinknek köszönhetjük.

A kiemelkedően sikeres cégekben mindig vannak kiemelkedően tehetséges emberek, akik kreatívak, új és új ötleteiket rendszeresen kipróbálják, valamint tisztában vannak saját szerepükkel és értékeikkel.

Ugye tudjuk, hogy bele kell fektetni abba, ha az ilyen munkatársakat sokáig meg szeretnénk tartani. Ehhez szükséges a megfelelő környezet kialakítása a munkahelyen. Miért? Hogy jól érezzék magukat és beleadhassák tehetségüket, energiájukat, kreativitásukat a munkájukba, a projektekbe. Így tud majd a cég tuti termékeket a piacra dobni, legyen az élelmiszeripari, egészségügyi, kiskereskedelmi, vagy akár pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozás.

A cég vezetőjének ösztönöznie kell munkavállalóit, hogy a napi rutinon túl gondolkodjanak, ötleteljenek, próbálják ki tehetségüket és mindenképpen meg kell adnia nekik az érzést, hogy nincsenek korlátok közé zárva. Hadd szárnyaljon a fantáziájuk. Nekik nem biztos, hogy a hagyományos keretek között a hagyományos órarendben kell végezni a munkát – gyakran nem is feltétlenül a munkahelyen. Lehet, hogy kijárnak fotózni, ötleteket meríteni vagy éppen éjszaka dolgoznak.

A kényes kérdés a fizetés. Bizony a jó és tehetséges munkatársakat meg kell fizetni, hiszen biztosan megtérül. Ha viszont sajnáljuk kifizetni a megfelelő bért, könnyen lehet, hogy a konkurencia elcsábítja magához. Ha ő tisztában van a saját értékeivel, bizony el fog menni a magasabb fizetésért.

A ciket hamarosan folytatjuk...

Teteje