Az ember érték, becsüljük meg! 2. rész

 

Az ember érték, becsüljük meg! 2. rész

Mit tegyünk, hogy érdekes legyen a munkahely?

Egy átlagos cég, átlagos emberekkel, átlagos eredményeket ér el. Egyedi, érdekes céges kultúra és viszonyok megfogják a tehetséges embereket. Hiszen úgy érzik, így kibontakozhatnak, fejlődhetnek. Ilyen lehet a rugalmas munkaidő, a személyiségükhöz illő munkahelyi elvárások például a beszámolók leadását illetően. Van, aki szóban szereti és van, aki írásban.
Sok munkahely már biztosít a dolgozóinak sportolási, wellness, kikapcsolódási, pszichológus és egyéb lehetőségeket, hogy még ezért se nagyon menjenek haza vagy máshová.

Diszkréció

Arról sokat hallunk és tapasztaljuk, hogy a közösségi médiának és egyéb webes fejlesztéseknek köszönhetően egyre könnyebb belelátni egymás magánéletébe. Mielőtt felvesz egy alkalmazottat, a cég utánanéz az előéletének – ezt fairnek tartjuk általában. Ha viszont utána is „vájkál” a magánéletében, az már bántó és ellenszenves lehet a dolgozónak.   A cég vezetője nem ellenőrizheti folyton a munkatársakat, mert előbb utóbb megunják és otthagyják. Ha kicsit szabadabbnak érzi magát, tovább lehet rá számtani a cégnél.  

Csapat feeling

A vezető dolga, hogy összetartó csapatot faragjon az embereiből. Segítenie kell a köztük lévő bizalom és jó kapcsolat kialakítását. kár bajtársias viszonyig, mert így bármit megtennének egymásért.

Az együtt töltöt idő, a nehézségek és sikerek közös elviselése vagy elérése is erősíti a köteléket az emberek között. Sok olyan feladatot kell adni nekik, amely kihívást jelent számukra, kipróbálhatják maguat, de mindenképp össze kell dolgozniuk, hogy sikerre vigyék a projektet.

Egységben az erő - szól a mondás, amely még ma is igaz.


 
Teteje