Debreceni Pulykanapok 2012

 

Debreceni Pulykanapok 2012

"Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne enni"- szól a népdal, amely egyben szlogenje is a 10. éve megrendezett, jubileumi eseménynek.

Debrecen belvárosában elsőként 2003-ban rendeztük meg a Debreceni Pulykanapokat. A hétvégi program mára a cívisváros és egyben a régió legnagyobb gasztronómiai összejövetele lett. A Kossuth téren és a belvárosi sétálóutcákban évről-évre tízezrek vesznek részt a két nap színes programjain. A kulináris élvezetek mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, cigányzene, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, kirakodó vásár, népművészeti és kézműves vásár is várja a látogatókat. A rendezvény különleges programja a Borlovagok avatása a Református Nagytemplomban. A júniusi hétvégén a gasztronómia számtalan arcát mutatja be: a profik mellett fakanalat ragadhatnak az amatőr főzőmesterek is, minden évben csapatok tucatjai árasztják el ínycsiklandozó illatokkal Debrecen főterét. A szakmai zsűri mellett a közönség sem marad le a finomságokról, kóstolójegyekkel eheti végig a sátrakat. A Debreceni Pulykanapok üdítő színfoltja a Pincérfutó verseny, ahol tálcán söröskorsóval futó felszolgálók szállnak a ringbe. A Pulykanapok különleges rekordot is tudhat magának: évről-évre nagyszabású ebédet rendezünk a város főterén, az étvággyal pedig soha nincs gond: jó ebédhez szól közben a nóta. 2012-ben, a jubileumi Pulykanapok rendezvénye is számos szórakozást ígér, a finom ételek és borok, a színes program kavalkád és az izgalmas versenyek mellett az esték hangulatáról a Fiesta és Takács Nicolas gondoskodik.

Egész napos programok:

Ízek, borok utcája

Borkínálók:

  • Borudvar
  • Kovács-Harmat Pincészet
  • Sabar Borház
  • Szik-B-ora Borkereskedés
  • Tokajicum - Szt. Gaál Pincészet
  • Vylyan Pincészet

 

  • Kirakodó vásár
  • Egész napos koktél show
  • Pálinkázó
  • Vidámpark
  • Gyerek programok
  • Koncertek

Amatőr főzőverseny

Részvételi feltételek

* A főzőversenyen maximum 4 fős csapatok vehetnek részt.
* A főzőverseny hús alapanyagát a szervező Fanny-Line Kft. biztosítja. A hús mennyisége csapatonként 6 kg, (a szervező által meghatározott húsféle) melyből 50 adag ételt kell elkészíteni!
* A megfőzött ételekből 40 adag (kóstolási mennyiség,) a rendezvény vendégeit illeti kóstolójegy ellenében, a fennmaradó részt a versenyzők szabadon használhatják fel.
* A kóstolójeggyel az eredményhirdetés előtt el kell számolni, amelyik csapat ennek a feltételnek nem tesz eleget, kizárja magát a versenyből.
* A főzéshez szükséges járulékos anyagokat (fűszerek, egyéb anyagok), a bográcsot és háromlábat, roston sütőt és az ételkészítéshez szükséges eszközöket (evőeszközök, merítőkanál, kések, vágódeszka, tányérok) az induló csapatok maguk biztosítják.
* A főzéshez szükséges tüzelőanyagot, valamint a bogrács alá való főzőhelyet illetve az előkészületi munkához 1 db sörasztalt és 2 db sörpadot a szervező biztosítja.
* A versenyzők kijelentik, hogy az ételek készítésénél betartják a tisztasági előírásokat, a fehér kötény használata kötelező.
* A főzőversenyre való részvételi szándékot 2012. június 06-ig a Fanny-Line Kft. irodájában (Debrecen, Vár u. 11., tel: 52/502-233) lehet jelezni.
* A verseny időpontja: 2012. június 10. 08.00 óra
* A verseny helyszíne: Debrecen, Piac utca – Főtér
* A csapatkapitánynak kötelező viselnie a verseny támogatója által biztosított egységes öltözetet.
* A versenyen való részvétel díja 3.000Ft/csapat
* A főzőverseny részvételi feltételeinek be nem tartása a díjazásból való kizárást vonja maga után.
* Az elkészített ételek receptjeit a szervező kollégáknak át kell adni, melyeket egy általunk szerkesztett kiadványban kívánunk megjelentetni.
* A Fanny-Line Kft. kizárja a jogi úton való pereskedés lehetőségét.

Fődíj: 2 személyre szóló görög utazás a Grand Tours Utazási Iroda jóvoltából

II. díj: 60 ezer Ft értékű felajánlás a Palatinusz Fürdőszobaszalon jóvoltából

III. díj: 30 ezer Ft értékű vacsorameghívás a hajdúszoboszlói Hotel Silver éttermébe

Egyéb értékes nyeremények
 

Teteje