Drognapló - Országos irodalmi és drogprevenciós körút.

 

Drognapló - Országos irodalmi és drogprevenciós körút.

2012. május 24. 20:00">

Figyelem!  A programot a Romkert Kiállítóterem és Kávéházban tartjuk. Cím:  Batthyány u. 8. sz.

 

<span "="">Rendhagyó országos irodalmi és drogprevenciós körútra indul Kubiszyn Viktor, a Drognapló című önéletrajzi-dokumentumregény szerzője. A májusban induló országos körút főbb állomásai Győr, Pécs, Szeged, Szolnok, Debrecen, Miskolc és Békéscsaba. A körút során a szerző ellátogat középiskolákba, helyi klubokba, kultúrházakba és könyvesboltokba, így ellátogat hozzánk is a Romkertbe. 

 

Drognapló 2011-ben jelent meg a Jószöveg Műhely Kiadónál. A turné szervezői (Juhász Anna irodalmi program manager, a Hadik Irodalmi Szalon művészeti vezetője és Hercsel Adél  irodalmi szervező) a könyvbemutatókon keresztül az irodalom és a drogprevenció egy igen különleges ötvözetét szeretnék minél szélesebb körben terjeszteni. A szerzővel való beszélgetés, könyv-elemzés és kérdés-felelet egyszerre lesz utazás egy már távolodó világba és beszélgetés hitről, drogokról, leállásról, irodalomról. A drogprobléma ma különösen aktuális. Továbbra is tabuként kezelik, pedig fontos beszélni róla, ráadásul a szerző egy igen izgalmas, olvasmányos, arcpirítóan őszinte könyv formájában tárta elénk saját élményeit.

Lehet, hogy vezeklésnek tűnik, de a Drognapló inkább számvetés jellegű számomra. A vezeklés állandó bűntudatot feltételez, és nekem a drogokról való leállás és a megtérés egyik kulcsmomentuma a bűnbocsánat megélése volt. A könyv megírását éppen ezért nem tartom spirituális értelemben vett vezeklésnek, ez egy dokumentumregény. …Szerepet játszott az elvállalásban, hogy ez egy missziós értékű dolog. De csak menet közben éltem meg érzésszinten, hogy a Drognapló a sorstársaim számára is hasznos lehet, ha ilyen formában is hírt adunk magunkról.”  (Kubiszyn Viktor)

 

Minden érdeklődőt szeretettel  várunk!

Teteje