Duna Döner Debrecenben ínyenceknek

 

Duna Döner Debrecenben ínyenceknek

A Duna Döner Cég 2007-ben érkezett Magyarországra. Makón létesítette első kebap gyárát, amely napjainkra Közép-Európa legnagyobb kebap gyára lett. A cég a növekedés következő lépéseként saját étterem lánc létrehozását határozta el.

A Duna Döner Cég Török családi vállalkozás, első éttermét Szegeden nyitotta meg 2009-ben. A Duna Döner Debrecen 2013 óta várja vendégeit a Piac utca 65 szám alatt, az Apolló Mozi mellett.  Tavaly nyílt meg a Duna Döner Kecskemét. Idén a Győriek, és hamarosan a Pécsiek is megkóstolhatják a török íz világú csirkés és borjúhúsból készített dönereket.

Hagyomány szerint a döner maga a hús, amit lassan sütnek át, hosszú nyársra szúrva.
A Duna Döner Debrecenben, darált borjúhús és pácolt csirkehús sül lassú forgással az acél rudakon, parázson.  Az omlós csirkehús, zamatát a páclé adja. Titkos összetevőit családi hagyomány őrzi, mely apáról fiúra száll. A pácolt csirkecomb döner, igazán párját ritkítja a környéken.
Érdekes tudni, hogy a dürüm az a sült tészta, amibe beletekerik a frissen sült húsdarabkákat,
a kebap pedig a pitához hasonló lepényke. Mindkettő finom, főleg salátával és hússal töltve.

The Duna Döner is a Family Venture for delicious Turkish cuisine. Its first restaurant opened in Szeged in 2009. The Duna Döner Debrecen opened on Piac Street, right next to the  Apollo Movie Theatre in 2013. Tradition has it, that döner is called the meat roasting sloaly on a rod, turning around. Tender lamb meat and a secret famaily recipe marinated chicken filet awaits for the lovers of Turkish delicacy.

A cikk partnere: 

Teteje