Erre a 7 dologra kell figyelnie egy vezetőnek

 

Erre a 7 dologra kell figyelnie egy vezetőnek

A vezetőknek rengeteg döntést kell meghoznia nap, mint nap. Vannak azonban olyan dolgok, amelyekre időt kell szánni, ha hosszútávon sikereket szeretnénk elérni.

A vezetők egy személyként tudják befolyásolni a vállalkozások működését. Nagymértékben hat az alkalmazottakra és a teljesítményre, hogy a vezetők mivel töltik idejüket. Bár számos döntést kell meghoznia egy vezetőnek, mégis vannak olyan területeket, amelyekre fokozottan figyelnie kell.

1.      Törődjünk a csapattal: Igaz, hogy a vezetők gyakran túlterheltek, mégis fontos, hogy időt szánjanak a csapatukra. Tisztában kell lenniük azzal, hogy kik dolgoznak neki, de nemcsak névileg, hanem alaposabban is ismernie kell. Meg kell ismerni a csapattagok személyes céljait és gondjait, hogy motiválni tudjuk őket.

2.      Stratégiai együttműködés: A vezetőknek ügyelniük kell arra, hogy magas szinten tartsák a munkatársak teljesítményét. Az átláthatóság kedvéért fel kell építenünk egy rendszert, hogy könnyebben áttekinthetőek legyenek az egyes részlegek. Kell, hogy legyen egy kidolgozott stratégiánk, hogy támogatni tudjuk a kollégákat, segíteni tudjunk nekik az eredmények elérésében, és a problémák megoldásában.

3.      Csapatépítés: A csapatépítés rendkívül fontos, hiszen a későbbiekben meghatározhatja növekedésünket, fejlődésünket, és segít megtartani a munkaerőt. Tudatosan kell megtervezni, minden tagot be kell vonni nemcsak a találkozókba, de a feladatokba és a tapasztalatok megosztásába is, hogy közösen érjünk el sikereket.

4.      Átvállalás helyett segítség: Vannak helyzetek, amikor gyorsabban végzünk, ha mi magunk csináljuk meg az adott feladatot ahelyett, hogy betanítanánk valakit. A vezetőnek tudnia kell, hogy a dolgozókat motiválni kell, növelni az önbizalmukat, hogy érezzék, hogy fontosak, és számít a munkájuk. Folyamatosan tanítanunk és képeznünk kell őket az adott feladatokra, hogy motiváltak maradjanak.

5.      Mindenre figyeljünk: Minden dolgozóra figyeljünk! Szánjunk időt rájuk, legyünk elérhetőek, hogy ezzel is elősegítsük a teljesítményüket. Senki ne érezze mellőzve magát.

6.      Keressük az új tehetségeket: A kulcsemberek kilépése mindig gondot okoz egy cég életében. Időbe telik, amíg egy megfelelő embert találunk a helyére, a területe pedig arra az időre leállhat. Éppen ezért folyamatosan keresni kell a legjobb embereket, tisztában kell lenni a konkurensek legjobbjaival is, mindenhol figyelni kell a tehetségeket, hogy a megfelelő időben lecsaphassunk rájuk.

7.      Maradjunk topon: A vezetőnek saját magára is figyelnie kell, nem szabad, hogy folyamatosan leterheltek legyenek. Minden vezetőnek figyelnie kell a saját képességeire, építeniük kell önmagukat, naprakésznek kell lenni, gondolni kell a vezetői képességekre, a kommunikációs készségekre is, és fejleszteni kell az emberi erőforrással kapcsolatos tudást is. Egy jó vezető ugyanis nem engedheti meg magának, hogy lemaradjon, ehhez viszont időre van szükség. 

Teteje