Gasztronómiai utazás Itáliába...

 

Gasztronómiai utazás Itáliába...

A Risto Bar Vesuvioban ebédeltünk, Debrecen egyetlen, eredeti olasz éttermében.
A belvárosban sétálva, egy kis olasz gyöngyszemre lelhetünk, ahol már az étterem ajtaján belépve érezni a felszolgálók, a pultosok figyelmét és a tulajdonosok finom energiáját.

Méltán mondhatjuk, hogy a Risto Bar Vesuvio egy csipetnyi Olaszország, ahol a hamisítatlan nápolyi pizzát, a tipikus tésztaételeket, a tengeri herkentyűkből készített tálakat varázsolják az asztalra.
A menü, Paradicsomleves/ Zuppa di pomodoro, az ínycsiklandó olasz paradicsomleves, amit a Zöldborsós tészta/ Pasta e piselli követett, ízletes olívaolajban megforgatva, friss zöldborsóval, sonkacsíkokkal, a tetején meghintve parmezán sajttal.
Miközben élvezhettük Nápoly hangulatát az étteremben hallható, kellemes zene kíséretében.

Az étterem jellegzetessége az ízlésesen kialakított gasztronómiai sarok, ahol frissen szelt olasz sonkák, az illatos sajtok, a csemegeáruk, az olívák teszik színesebbé a kínálatot.

Midenkinek ajánlom, ha Debrecen szívében, a Simonffy utcán jár, térjen be a Risto Bar Vesuvioba, ahol szeretettel várják az eredeti olasz konyha szerelmeseit.

Köszönettel, Debrecen-Portál

Cimkék: 

A cikk partnere: