Gazdag akarok lenni, vagy mégsem?

 

Gazdag akarok lenni, vagy mégsem?

Szeretnél gazdag lenni? A vele járó mindennel együtt? A gazdagságnak van jó és rossz oldala. Persze mindig attól függ, hogy honnan nézzük.

A gyerekek lehetenek lusták, mindig jöhetnek a rászoruló barátok, és félhetsz a pereskedésektől. Azonban nevelheted a gyereked szorgosnak, a barátokkal lehetsz empatikus vagy épp tudhatod, mikor nincs ott a helye a jótékonykodásnak.

A gazdagsággal mindig felelősség jár, ezért hát nem könnyű. Mit tehetünk?

- Felelősen nevelni a gyereket, hogy ne vakítsa el és tegye teljesen önzővé a pénz, de tudja kezelni és olyan felnőtté váljon, aki hozzáad a társadalom fejlődéséhez és jövőjéhez.

- A folyton kölcsönkérő barátokat és ismerősöket tudni kell fogadni vagy kezelni. Tisztelni kell más embereket, de tudni hogy ki az aki ki akar jönni szorult helyzetéből vagy örökké élősködni akar másokon. Meg lehet tanulni különbséget tenni. Szóval légy empatikus, de ne add olcsón az értéket, melyért te dolgoztál meg. Úgy is lehet adni kölcsönt, hogy megegyezel a barátoddal, mivel és hogyan fizeti azt vissza neked. Talán felássa neked a kertet...

- Csak a pénzemért szeretnek? Ez aggasztó kérdés lehet, de kalandos is felfedezni az emberek igazi értékét. Megtalálni az igaz barátokat. Akik adni is akarnak, nemcsak kapni.

- A régi kapcsolatok a helyzet miatt indenképpen megváltoznak, erre fel kell készülni. Sokan nem tudják kezelni a kialakult különbséget. Az is igaz, hogy természetes módon együtt jár a gazdagsággal, hogy új kapcsolatok alakulnak ki és meg kell tanulni a régit az újjal összeintegrálni.

- A szerelemben és a munkatársakkal is felmerülhet bizalmatlanság, de ez megronthatja a kapcsolatokat és az nem jó kilátásokat mutat az életünk továbi részében. Hogyan élhetünk úgy, hogy nem aggódunk folyton a bizalmatlanságunk miatt?

El kell dönteni, miyen értékek és elvek szerint élünk. Ez nagyban megkönnyíti, hogy egy belső nyugalommal éljünk, mert a magunk álltotta szabályokat követjük. Önbizalmat ad.

Teteje