cs, 11/21/2013 - 00:05
„Fenntartható mezőgazdaság – gyógyító élelmiszerek”
Nemzetközi tudományos konferencia a Debreceni Egyetem
Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumában
A debreceni gazdasági és agrár-felsőoktatás alapításának 145. évfordulója
alkalmából rendezett eseménysorozat keretében szervezett tudományos
konferenciát a Debreceni Egyetem AGTC 2013. november 15-én. A rendezvényen
elismert szakemberek tartottak előadásokat többek között az egészséges és
gyógyító élelmiszerek, valamint a táplálkozásmarketing témakörében.
Ahhoz, hogy egészséges élelmiszerek kerülhessenek a fogyasztókhoz, elengedhetetlen
az élelmiszer-előállítás teljes folyamatának a nyomon követése – hangsúlyozta Dr.
Nagy János professzor. A centrumelnök szerint: a nyomon követés alapfeltétele a
megfelelő azonosítási módszerek alkalmazása a szántóföldtől a feldolgozásig.
Előadásában kiemelte továbbá a Centrum európai uniós kutatási projektekben elért
eredményeit.
A konferencián Dr. Szilvássy Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem rektora
ismertette a gyógyító élelmiszerek, élelmiszerfunkciók és táplálkozásterápiával
kapcsolatos kutatásait. Az egészségmagatartás és a táplálkozásmarketing legújabb
ismereteiről Dr. Szakály Zoltán professzor az Agrár- és Gazdálkodástudományok
Centrumának intézetigazgatója tájékoztatta a konferencia résztvevőit.
Előadást tartott továbbá a konferencia díszvendége Peter John Gregory professzor, az
East Malling Research (Kent, UK) igazgatója, a Debreceni Egyetem díszdoktora. A
rendezvényen részt vettek többek között a Nagyváradi, az Eszéki és a Nyitrai Egyetem
kutatói, professzorai is.
Forrás: agr.unideb.hu
Cimkék: