Házi fagyi recept
Hozzávalók:
• 125 g mascarpone sajt
• 250 ml tejföl
• 1 üveg Kiskertemben lekvár
• 2 teáskanál eritritol
• 1 evőkanál víz
• 1 csokor friss menta levél
Elkészítés:
1.) Keverjük össze a tejfölt, a mascarpone sajtot, az eritritolt és a lekvár ¾ részét csomómentesen. Ha többféle ízt szeretnénk, használjunk többféle lekvárt. (Mi a fahéjas-almásat és a fekete ribizliset próbáltuk ki.)
2.) Adagoljuk tálkákba és helyezzük a fagyasztószekrény gyorsfagyasztó rekeszébe 120 percre.
3.) 30 percenként keverjük meg.
4.) A 120 perc leteltével vegyük ki, adagoljuk fagyis kelyhekbe. A maradék lekvárból 1 evőkanál víz hozzáadásával készítsünk öntetet, és öntsük le vele a kelyhek tartalmát. Tálaljuk friss menta levéllel!
Jó étvágyat kívánunk!