Hogyan vezessük életünket

 

Hogyan vezessük életünket

Akit érdekel Life Coach segítségével egy külső személytől kaphat más szempontokat arra, hogy azokban az élethelyzetekben, ahol eddig elakadt, hogyan lehetne változás. A SOLUNA Központban szívesen várnak mindenkit, aki ebben a témában akar haladni. Egy képzett Life Coach hatékony útmutatást tud adni ilyen esetekben. Néhány kérdésre most választ találhat ezzel a témával kapcsolatban...

Gyakorta feltesznek nekem  kérdéseket a munkámmal kapcsolatban. Az egyik leggyakoribb kérdés az, hogy kinek ajánlom a Life coachingot?
Elméletileg mindenkinek.
Aki elakadt valamilyen élethelyzetében, de nem akar pszichológushoz járni és terápián részt venni.
Aki támogatást keres ahhoz, amit el akar érni az életében.
Aki tudja, hogy képes megvalósítani a céljait, de valamiért nem tud még elég átütő lenni.
Aki látja, hogy vannak lehetőségei és keresi magában a megoldásokat.
Aki örömmel és könnyedséggel akarja élni  az életét.
Mennyi ideig tart a Life coaching folyamata?
Annyi ideig, ameddig erre a kliensnek szüksége van, hiszen a találkozások egyénre szabottak. Néhány kliensnek 3 alkalom elég ahhoz, hogy tisztába kerüljön a helyzetével. Másoknak akár  10 alkalomra is szükségük lehet.
Az üléseken csak úgy beszélgetünk, mintha a barátommal vagy a párommal tenném?
Nem igazán. Ezeken a találkozókon a beszélgetés fontos szerepet tölt be, még sem olyan, mintha egy közeli ismerősével folytatná azt. Tanácsadásra nem kerül sor a beszélgetéseken.  Coachként az a feladatom, hogy belelássak a kliens élethelyzetébe, átlássam azokat a viselkedési mintákat és sémákat, amiket működtet. Független kívülállóként képes legyek észrevenni , hol vannak elakadások, mik azok a dolgok, amik fékezik a klienst abban, hogy céljait elérje.
Az eddigi tapasztalatom azt mutatja, hogy a kellemetlenebb ráeszmélések, felismerések, könnyebben elfogadhatók egy coach támogatásával. Sőt a változtatások is sokkal sikeresebben véghez vihetők.
Elhozhatom-e azt a személyt a coachingra, akivel a probléma összefügg?
Természetesen, igen.
A Life coaching minden problémát meg tud oldani?
A találkozás folyamán a kliens olyan szemszögből képes látni a helyzetét és az abban betöltött szerepét, amely mentes a korábbi érzelmi reakcióitól és hozzáállásától. Ezzel lehetőséget biztosít magának arra, hogy tisztán és előítélet mentesen lássa az adott helyzetet.  A megváltozott szemlélet képessé teszi arra, hogy élete minden pillanatában a céljai felé haladjon, miközben megoldja a felmerülő feladatokat.
Milyen kérdésekkel fordulhat egy coachhoz?
Minden olyan kérdéssel, ami az életében felmerül és megoldást keres rá.

Gáll Andrea
Life coach- életvezetési  tréner
Soluna Egészségközpont

Teteje