Idén 50 éves...

 

Idén 50 éves...

Idén 50 éves a Debreceni Virágkarnevál, Magyarország egyik legnagyobb, legismertebb rendezvénye. A félévszázados évfordulónak köszönhetően augusztus 13-21-ig a régmúlt legszebb pillanatainak megidézésével és sok újdonsággal várja majd az érdeklődőket - hangzott el azon az országos sajtótájékoztatón, amelyet július 18-án délelőtt tartottak az MTVA budapesti központjában.

Ez az országos, sőt nemzetközi hírű rendezvény esemény évente több százezer látogatót vonz a Debrecenbe, az érdeklődés pedig még ennél is nagyobb.  Tavaly a nézettségi adatok alapján egy millió néző kapcsolódott be az augusztus 20-i rendezvény közvetítésébe - emelte ki az MTVA megbízott vezérigazgatója. Vaszily Miklós  szerint a közmédia fontos feladata, hogy a látványos karneváli forgatag évről-évre eljusson a a világ magyarságához. A debreceni születésű szakember bejelentette, hogy a Duna Televízió idén már nyolcadik alkalommal számol be a programról.

A fantasztikus virágkocsik látványa Magyarországon egyedi attrakció. Debrecenben idén 16 virágkompoziciót láthat a közönség, többek között olyan újdonságok szerepelnek, mint például a Debreceni Egyetem elektromos meghajtású virágkocsija, vagy az NI Hungary Kft. drónokkal és robotkamerával felszerelt alkotása -  hangsúlyozta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A főszervező arra is kitért, hogy az élményt tovább fokozza, hogy az előző évekhez hasonlóan most is a világ számos pontjáról - többek között Argentína, Dél-Korea, Izrael, Oroszország, Olaszország és Erdély - érkeznek művészek, hogy produkcióikkal osztozzanak az ünnep hangulatában.

A hagyományos, augusztus 20-i virágkarneváli felvonulás mellett a Nagyerdei Stadionban ismét megrendezik az ünnepi aréna show-t. Ez pedig egy igazi örömünnep lesz - mondta Böhm György Jászai-díjas és Nádasdy Kálmán-díjas rendező. A Karneváléj műsorának alkotója színpompás virágkocsikkal kiegészített, a legnagyobb hazai sztárok és több mint ezer külföldi és magyar fellépő közreműködésében megvalósuló összművészeti látványosságot ígért azoknak, akik augusztus 20-án 19.30-kor kezdődő műsort megtekintik.

Bordos László Zsolt 3D mapping művész arról beszélt, hogy augusztus 18-án és 19-án este - már Párizsban, Dubaiban, Moszkvában és Prágában nagy sikert aratott fellépést követően - Debrecenbe is megérkezik az a látványos show, amelyre még nem volt példa a virágkarneválok történetében. Az egyetem 108 méteres homlokzatát "kelti életre" öt magyar művész, akik jelenleg a világ élvonalába tartoznak az épületvetítés területén.

A sajtótájékoztatón közreműködött Freddie is, aki az egyik sztárfellépője lesz a Karneváléj című műsornak, illetve külön koncertet is ad majd augusztus 20-án késő este a Debreceni Egyetem előtti sugárúton. Bemutatkozott a Debreceni Virágkarnevál ifjú párja, akinek hölgytagját Nádházi Marianna virágkötőmester egyedi virágviselettel öltöztette fel. Az újságírók megkóstolhatták a Debreceni Virágkarnevál hivatalos koktélját is, amelyet erre az alkalomra készített az IKON Debrecen bártendere, Tahóczki Péter több gyümölcs és virág felhasználásával.

Teteje