Kérés helyett adj tanácsot

karrier tanácsadás
 

Kérés helyett adj tanácsot

Ha munkahelyünkön nem éreznénk motiváltnak magunkat, akkor ne tanácsot kérjünk, hanem próbáljunk meg mi segíteni valakinek, ezzel magunkat is motiváljuk.

Márpedig számos motivációs önsegítő könyv, előadó tanácsai között találkozhatunk azzal, hogy ha motiválni akarjuk magunkat, akkor keressünk valakit, aki sikeresebb nálunk, akire hasonlítani szeretnénk, és kövessük a példáját. Kérjünk tanácsot valakitől, aki már előrébb lépett a cégnél, elindította a vállalkozását, vagy lefogyott annyit, amennyit mi is szeretnénk. Az amerikai pszichológusok szerint azonban érdemesebb olyanokkal kommunikálni, akik velünk egy cipőben járnak, és inkább mi adjuk a tanácsot, ahelyett, hogy kérnénk.

A Sloan Management Review-ban jelent meg egy cikk, melyben Lauren Eskreis-Winkler pszichológus és Ayelet Fishbach viselkedéskutató mutatták be eredményeiket. Mindketten a motivációt kutatják, szerintük ugyanis ez nem más, mint önkontroll, az a képesség, amikor az ember tényleges cselekvéssé változtatja passzív tudását.

A kutatás alkalmával olyan tesztalanyokat vizsgáltak, akik saját elmondásuk szerint motiválatlansággal és önkontrollhiánnyal küszködnek például a munkahelyen, vállalkozásban, egészségben, tanulmányokban. Az egyik teszt során a kutatók arra kérték az alanyokat, hogy adjanak tanácsot olyan embereknek, akik hasonló cipőben járnak.

Az egyik teszt során az alanyokat arra kérték, hogy adjanak egymásnak álláskeresési tippeket, nekik a munkakereséssel voltak problémáik. Egy másik kísérletben karriertanácsadó oldal javaslatait olvastatták el. A résztvevők 68% sokkal motiváltabbnak érezte magát, miután tanácsot adott, mint akkor, amikor ők kapták azokat.

A tapasztalat ugyanez volt, amikor fogyókúra, spórolás, vagy dühkezelés volt a téma. A résztvevők több mint 70%-a érezte motiváltabbnak magát, amikor ő adott tanácsot, mint akkor, amikor elismert szakértőktől kapott.

A kutatók úgy vélik, a kulcs az önbizalom, és annak hiánya. Ha folyton kudarcot vallunk, az rombolja az önbizalmat. Ha tanácsot adunk, az viszont építheti, hiszen megerősíti bennünk azt, hogy birtokunkban van a szükséges tudás. Tanácsadáskor olyan helyzeteket kell felelevenítenünk, amikor sikeresek voltunk.

A módszert alkalmazó tesztalanyok egyrészt jobban érezték magukat, másrészt növekedett a teljesítményük is. A kutatók egy középiskolában is végeztek kísérletet, 318 diákot vontak be egy három hetes kísérletbe. Az osztályokat két részre osztották, az egyik felének tanácsokat kellett adnia a többieknek a hatékonyabb tanuláshoz. Azok, akik tanácsot adtak, 38%-kal fordítottak több időt a házi feladatuk megírására, mint azok, akik nem.

A kutatók szerint az iskolákban is és a munkahelyeken is túlbecsülik a döntéshozók a képesség hiányát a gyenge teljesítményt okozó okok között. Emiatt előadásokkal próbálják növelni a teljesítményt, hogy így legyenek hatékonyabbak. A kutatók úgy vélik, van helye a személyes mentorálásnak, de kevésbé lehet tenni vele a motiváció, az önbizalom és az önkontroll hiánya ellen. Érdemesebb inkább arra kérni őket, hogy ők adjanak tanácsokat másoknak.

Teteje