Karácsony a Medicor Étteremmel

 

Karácsony a Medicor Étteremmel

Egyre több helyről hallom, hogy mi már nem is veszünk ajándékot egymásnak. Rájöttünk, hogy fontosabbak vagyunk egymásnak, az együtt töltött idő sokkal többet ér. Idén inkább sütés főzéssel töltjük a készülődést, együtt főz a család és együtt élvezi az otthon melegét.
Emlékszem arra, amikor édesanyám éjjelente süteményt sütött Karácsonyra, hajnalban kelt, hogy függönyt vasaljon, Karácsony este még mindig kapkodott, mert a 6. fogás még nem készült el. És mire leült az asztalhoz, szinte beszélni sem volt ereje. És azt már gyerekfejjel, gyerek-igazságossággal is éreztem, hogy nem ezt érdemli. De akármennyire is bolondságnak tűnik, a lelke mélyén őt ez a szolgaiság boldoggá tette, mert ő is ezt a mintát látta a saját édesanyjától.
No, én megtöröm ezt a sorsszerűséget, és a saját gyermekeimnek a legfontosabbat adom Karácsonyra: magunkat, az időnket, a feltétlen szeretetetünket.
Azt kívánom mindenkinek, hogy valóban a szeretet jegyében töltsék a Karácsonyt!  Felejtsük el a külsőségeket, és éljük át együtt a csodát.
Hamarosan itt a szenteste, a Karácsony Ünnepe. Egyesek Jézus születését ünneplik meg, mások a szeretet szentségét.

Idén a Medicor étterem különleges receptjével ajándékozza meg olvasóinkat. Az alapokat itt olvashatják, a titkos hozzátevőt, ami az Ő őszinte odaadó szeretetük, vendéglátásuk fűszere, azt a helyszínen a Füredi úton tapasztalhatják meg.

Halászlé
Halcsontot aprohalat lobogó vízben lefőzzük, majd átpaszírozzuk. Ebbe a lébe kerül a paprika, só. Belefőzzük a haltejet és az ikrát, valamint a halpatkót. Aki szereti bajai módra, főzhet bele gyufatésztát.

Fűszeres sertéssült leveles tésztában
A második fogás elkészítési módja: az egész szüzet lesütni, lepirítjuk, körbe, sóval, borssal ízesítjük, pihentjük. Hagymát pirítunk, apróra vágott csirkemájat és  és gombát teszünk hozzá. Só, bors, majoránna, kicsi vörösbor , majd a ragut visszajütjük. A kelkáposzta levelet leforrázunk, ezzel kész az előkészület.
A leveles tésztát kinyújtjuk ráterítjük a kellevelet erre egyenletesen a ragu közepére  szűz kerül. Feltekerjük a tésztát, megkenjük tojással és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Angolos párolt zöldségeket és krumplipürét  adhatunk mellé.

Boldog Karácsonyt!

 

A cikk partnere: 

Teteje