Kincs az egészséges munkatárs

 

Kincs az egészséges munkatárs

Nagyon sok ember dolgozik számítógép előtt. Gyakran 8-10 órát is görnyednek az irodában a gép előtt ülve. Az emberi test mozgásra született, rengeteg funkcióra képes Nem lehet állandó egyhelyben ülésre krhoztatni. Különben ahogy telik az idő, előjönnek a problémák.

Melyek ezek?

Az állandó statikus terhelés ugyanazon testrészekre rossz hatással van. Emellett, ha kényelmetlen a szék, elfárad a hát, a nyak. Ha még a környezet is zsúfolt, nincs megfelelően kialakítvaa, körülötte mások is terhelve vannak, stresszes közeg veszi körül - ebben bárki rosszul érezheti magát és egy idő után idegesség és ebből fakadó testi zavarok keletkezhetnek. A sok ülés miatti hát és nyafájás a testnek és a lélelnek is megterhelő, további problémákhoz vezethetnek.

A képernyő állandó figyelése elfárasztja a szemet, hunyorog, ami leginkább a rossz kedv érzetét kelti benne. Ha egyáltalán egymásra néznek a dolgozók, nem lesz épp egy vidám munkahely.

A megterheltség, fáradtság, fájdalmak, rossz közérzet negatív hatással van az egészségre, ezért minél előbb változtatni kell a munkehelyi szokásokon.

Napközben többször fel kell állni, kicsit nyújtózni, sétálni, ha lehet az izmokat megmozgató gyakorlatokat csinálni.

Ha egy munkahelyen meg van a lehetőség, érdemes biztostani pici mozgási szüneteket a munkatársaknak, hogy jobb közérzettel, egészségesebben végezhessék munkájukat.

A bútorok, székek, asztalok kialakítása, a megfelelő világítás vagy természetes fény, a színek az irodában, mind-mind hozzájárulhatnak a kellemes és egészséges munkához.

Aki megteheti, néha elhív egy masszőrt, hogy az ott dolgozókat felfrissítse kicsit. Ez igazi baráti munkahely.

Teteje