Kiskertemben vacsora lilahagyma lekvárral, ínyenceknek

 

Kiskertemben vacsora lilahagyma lekvárral, ínyenceknek

Gasztronómiai utazás

A lilahagyma lekvár egy igen érdekes kaland az ízek birodalmában. Egyre többen ismerik, és szeretik ezt a különleges lekvárt, mely valójában inkább csatni jellegű (bár nem keleti eredetű), mégis ezen a néven vált ismertté. Tökéletes kísérője a grillezett húsoknak, sajtoknak, vagy akár libamájnak. Otthon is elkészíthető, de a legegyszerűbb választás, ha mindig van a spájzunk polcán egy üveg Kiskertemben lilahagyma lekvár (http://kiskertemben.hu/index.php/termekeink/lekvarok/lilahagyma-lekv%C3%...), és csak le kell emelnünk a vacsorához.  Érdemes mindenkinek kipróbálni – akár egy szelet pirítóssal is valódi különlegesség, mi most azonban egy ínyenceknek szóló vacsorához adunk nektek recept ötletet.

 

Libamáj pástétom lilahagyma lekvárral

Ezt a vacsora receptet a francia konyha ihlette: ínyenc és rendkívüli, a különleges esték tökéletes főétele egy pohár száraz vörösbor és némi gyertyafény mellett.  Talán nem gyors és egyszerű elkészíteni, de érdemes kipróbálni, garantáltan megéri a fáradságot!

Hozzávalók:

• 1 kg libamáj
• 4 cl konyak
• 1 dl száraz szamorodni
• 1 kk. só
• 1 kk. cukor vagy eritritol
• libazsír

 

Elkészítés:

1.) Vegyünk egy kiló libamájat. Tisztítsuk meg, távolítsuk el az epevezetéket és a különböző ereket, mert ezektől a máj könnyen megkeseredhet sütés közben.

2.) A tisztítás után sózzuk, borsozzuk és szórjunk rá egy leheletnyi cukrot is (vagy eritritolt, ha az egészségünkre is szeretnénk figyelni).

3.) Locsoljuk meg konyakkal és száraz szamorodnival, ezek adják majd a francia konyha jellegzetes ízvilágát. 

4.) A befűszerezett májat egy tűzálló tálba helyezzük a levével együtt, majd vonjuk be libazsírral és süssük 70-80 fokon fél óráin keresztül.

5.) Ha kihűlt, fogyasszuk pirítóssal, és Kiskertemben lilahagyma lekvárral. (http://kiskertemben.hu/index.php/termekeink/lekvarok/lilahagyma-lekv%C3%...).
 

Teteje