A műgyanta padló típusai

ipari műgyanta padló
 

A műgyanta padló típusai

A műgyanta padló kialakítását több tényező határozza meg, ilyen például a felhasználandó anyagok típusa, mennyisége, az alapfelületen lévő alkalmazott rétegszám, a későbbi igénybevétel, az esztétikai és a praktikai igények. 

A pormentesítés, impregnálás egy költséghatékony technológia, amely esztétikai igényeket ugyan nem elégít ki, azonban célja, hogy a betonfelületet egy vékony gyantaréteggel ellássa, a felületet pormentessé, takaríthatóvá, enyhe és közepes mechanikai tulajdonságúvá tegye.

A csúszásmentes burkolat kialakítható nagyobb kopás állóságú ásványi anyaggal, korunddal vagy homokszórással. Főként az igénybevétel jellege az, ami meghatározza a szemcsenagyság nagyságát. Ez jellemzően a balesetvédelmi okok miatt dominálnak. A RAL színskála legtöbb színe fedőrétegként is használható, így egy ízléses burkolatot kaphatunk.

Az önterülő műgyanta padló a záró borításhoz készül. Kielégíti a magas esztétikai követelményeket, könnyen tisztán tartható ipari felület, amely dekorálható színezett akril-granulátum felületi hintésével, mattítóval, vagy lakkréteggel.
Az antisztatikus burkolat vastag rétegű, melyet leginkább elektrosztatikus eltöltődéssel járó tevékenységek helyszínén célszerű alkalmazni. Ilyen például az egészségügy vagy a számítógépes termek, stb.

A vegyszerálló műgyanta mechanikailag jól terhelhető és fokozottan áll ellen a vegyszereknek, emellett ízléses is. Dekorálható chips-szórással. Főként gyógyszer- és vegyiparban jellemző.

A rugalmas burkolat felülete ellenálló, statikus repedésáthidaló. Ajánlott cementkötésű és öntött aszfalt aljzatokra, kismértékű mozgásnak, rezgésnek kitett alapok kezelésére, mint parkolóház, födém, balkon, stb. Színe tetszőlegesen választható ki.

A meglévő burkolat javítható, korrigálható, ha úgy érezzük, vagy úgy látjuk, hogy megkopott, fellazult vagy kitöredezett. Kialakításában és színében is javítható, Szükséges hozzá alapozás, kiegyenlítő és fedőréteg és műgyanta habarcs.

műgyanta padló kivitelezése

siposcreativ.hu

ipari-mugyantapadlo.hu

Teteje