Miben tud segíteni az asztrológia?

asztrológia, önismeret
 

Miben tud segíteni az asztrológia?

Legnagyobb segítségünkre az önismereti utunkon lehet.  Ha elakadásaink vannak életünk bizonyos területein, akkor az összefüggésekből kiolvashatjuk, hogy mi az, amin érdemes változtatnunk.  Az asztrológia az analógia nyelvén közli az információkat felénk. Az adott bolygókhoz, jegyekhez társított tulajdonságokkal könnyebben megérthetjük, hogy mi miért történik velünk. Az asztrológiával a mögöttes mozgatórugóinkra kaphatunk választ. Természetesen egy időben egyszerre több ember is születik. Mondhatnánk, hogy akkor velük pontosan ugyanazok a dolgok történnek. Ez természetesen nincs így, hiszen minden lélek különböző fejlettségi fokon éli az életét, különböző környezetbe, szülőkhöz kerülnek, ahol ennek megfelelően érik más-más benyomások őket. Teljesen más feladatokkal születünk női vagy férfi testben. Az is meghatározza az életünket, hogy melyik városba, országba születünk, ezáltal különböző társadalmi elvárásokkal kerülve kapcsolatba. Ezek mind árnyalják életünk történéseit. Életük nagyobb állomásiban lehetnek hasonlóságok az egy időpontban születetteknél.

Egy asztrológiai képlet (radix) az élet minden területét lefedi, mindenre választ kaphatunk általa, pl. párkapcsolati kérdésekre, hivatásunkat illetően, egészségre, barátokra, testvérekre, céljainkra vonatkozóan.

Izgalmas területe az asztrológiának két képlet összevetése (szinasztria). A két képlet között létrejött kapcsolódásokból következtethetünk arra, hogy milyen szálak kötik össze őket, miben kell fejlődniük és milyen lehetőségeik vannak együtt.

A jelen időszakunkba is bepillantást nyerhetünk oly módon, hogy a születés képlete köré helyezzük a jelen pillanat bolygóállásait, ezt tranzitnak nevezzük. Amennyiben nehézségek adódnak mindennapjaink területén vagy éppen remek lehetőségekhez jutunk, ezek visszatükröződnek képletünkből.

Az asztrológia remek lehetőség saját mélységeinkbe bepillantást nyerni. Egy csodálatos utazás megismerni önmagunkat.

Balogh Éva
okleveles asztrológus

… Harmóniaház oldalán …
http://harmoniahaz-debrecen.hu
(Debrecen, Vörösmarty u. 4.)

 

A cikk partnere: 

Teteje