Milyen munkaerő a nyerő?

 

Milyen munkaerő a nyerő?

Ha kreatív, sokszor őrültnek tartják, bár kedvelik, mert sokat tanulhatnak tőle és haladnak a dolgok. Vagy a nyugodt, biztonságosabb alkat a jobb? Ön milyen munkatársat szeretne?

Akikről azt mondják érdekes és kreatív, azok az emberek leggyakrabban nem tudnak nyugodtak maradni, unatkozni. Mindig aktívak, nyitottak, minden érdekli őket. Ezért mindig felfedeznek valami újat, a maguk és mások számára. Ők lehetnek a felfedezők és újítók. Nem jól tűrik a hagyományos kereteket és környezetet, ezért folyton keresik a kihívásokat, újabb feladatokat, nagyobb célokat. Ez okoz számukra izgalmat és boldogságot. Ezen tulajdonságaik miatt általában a problémamegoldó készségük is nagyon jó. Hiszen mindent képesek más nézőpontból, új perspektívából, nyitottan szemlélni.

Az ilyen emberek gyakran vállalnak nagyobb kockázatot társaiknál, pontosan azért, mert nyitottak és képesek tanulni a hibáikból. Ritka az ilyen ember, aki a félresikerült dolgokat olyan lehetőségnek képes tekinteni, ami egy új felfedezés lehet számára.
A kalandkedvelő, kreatív emberek nem nagyon képesek a normális keretek között maradni és csak a szabályokat követni. Mindig találnak egyéb utakat, mint a megszokott. Így izgalmas az életük.
Mivel életük mozgatórugója a kíváncsiság, ők biztosan élvezik a munkájukat. Ilyen munkatárssal nem lesz nyugodt az élet, de mindig hoz valami újítást, fejlődést, megéri a változatos mindennapokat vele együtt végigdolgozni.

Ők biztosan önállóak, függetlenek. Ez lehet idegesítő is, de ugyanakkor nagyon nagy előny, mert nem kérnek extra figyelmet, nem kell rájuk vigyázni. El vannak egyedül is, míg alkotnak, tervezgetnek, létrehoznak valami újat.

Nem haragudhatunk meg rájuk, hisz begy kicsit különcnek kell lenniük, amolyan maguknak valónak, enélkül nem tudnának annyi új dolgot kitalálni. Ehhez időről időre befelé kell fordulniuk.
Néha őrültnek tűnnek, mert belül oly intenzíven élik meg gondolataikat, melyeket a legtöbb ember túlzásnak érezne saját maga megismerni is.   Beleteszik magukat, energiájukat teljesen abba, amit csinálnak, elvesznek benne. Ez kell, hogy teljes mértékben elmerüljenek a feladatban, amin épp dolgoznak. Fáradhatatlanul, amiért hálásak lehetünk nekik. Nélkülük nem lenne ennyi minden, ami boldoggá tehet…

 

Teteje