Nőként vezetni céget...

Női vállalkozók
 

Nőként vezetni céget...

A nők gyakran hajlamosak ok nélkül kételkedni magukban, pedig nagy potenciál van az általuk vezetett vállalkozásokban.

Amikor elkezdjük vállalkozói pályafutásunkat gyakran a szabadság lebeg a szemünk előtt, ez motivál minket, hiszen azt az álmot valósíthatjuk meg, amelyet mindig is szerettünk volna. Az amerikai Cox Business tanulmánya szerint a nők 61%-a indítja el azért a vállalkozását, hogy a saját maga főnöke lehessen, 50% pedig úgy vélte, jobban tudta szabályozni ezáltal a jövőjét, életét.
Mégis akadnak visszatartó erők, hiszen sokan megelégednek jelenlegi pozíciójukkal, félredobják álmaikat, mert félnek az újtól. Könnyebb a megszokott, jól bejárt úton haladni tovább.

A nők kételkedése általában az önbizalom, illetve a kapcsolati rendszer, tőke meglétének hiányából fakad. A szakértők azonban úgy vélik, több olyan tulajdonsága is van egy nőnek, amelyek igen előnyösek egy férfival szemben, mint empátia, hetedik érzék, vagy jó szervezőkészség. Felmérések szerint pedig a jövedelmezőségi mutatók is jobbak azoknál a vállalatoknál, amelyeket nők vezetnek, mint amelyet férfiak.

Mik azok a dolgok, amiket nőként érdemes észben tartanunk?

Egy nap = 24 óra! Sokszor az idő jelenti a legnagyobb problémát, hogy mennyi időnk jut majd a családunkra, a barátainkra, vagy magunkra. Erre a legjobb megoldás, ha az irodánk egyben az otthonunk is. Így könnyebben átlendülhetünk a problémákon.

Őrült ötletek!

A barátok gyakran őrültségnek tartják ötleteinknek, de fontos, hogy nem kell mindig az ő véleményükre alapoznunk. Ha valamit elhatároztunk, bátran valósítsuk meg, hiszen akár siker is lehet azeredménye.

Apró örömök az életben!

A hozzáállás a legfontosabb. Bármilyen apró sikert is értünk el, örüljünk neki és ünnepeljük meg, hiszen ez ad később energiát.Részletesség! Fontos, hogy az adott feladatokat részleteiben is megnézzük és lejegyezzük. Érdemes beosztani magunknak, hogy mennyi szabadidőre és mennyi időre van szükségünk a feladat elvégzésére, meghatározott idő alatt mi az, amit el szeretnénk érni.

Pénz!

A pénz olyan dolog, amiből jó munkával többet is lehet szerezni, ehhez azonban kockáztatni kell, befektetni megtakarításainkat ésszerű keretek között, ha növekedést akarunk elérni. Fontos,hogy arra koncentráljunk, hogy a befektetésünk megtérüljön.

Hála!

A vállalkozói életben mindig lesz olyan, aki jobb nálunk. Mindig a saját vállalkozásunkra figyeljünk, arra, amit megtanultunk, amit elértünk, amennyit haladtunk, mióta belevágtunk, és ne a másikhoz hasonlítgassuk magunkat. Így könnyebb elérni a kívánt célt.
 

Teteje