Rekordidő alatt Dakartól Moszkváig

 

Rekordidő alatt Dakartól Moszkváig

Rainer Zietlow a Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure abroncsokkal felszerelt Volkswagen Amarok V6 TDI-jével 3 nap, 4 óra és 54 perc alatt tette meg az utat Dakartól Moszkváig, ezzel Rainer Zietlow és csapata felállították a Dakar és Moszkva közötti táv megtételének gyorsasági világrekordját.

2017. április 22-i dakari rajtjukat követően Rainer Zietlow, Peter Bakanov orosz blogger és Georgy Gloube újságíró 10 országot átszelve több mint 8000 km-t tettek meg rekordidő alatt, és 2017. április 25-én, helyi idő szerint 09:55-kor megérkeztek Moszkvába.

Rainer és csapata a nemrég bevezetett Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure abroncsra támaszkodtak rekordjuk eléréséhez, mely bizonyította képességeit, biztosítva a tapadást a Száhel övezet sivatagjának laza homokján és az erőt Kelet-Európa kiszámíthatatlan útjain. Az abroncs kimagasló országúti képességeinek köszönhetően Rainer nagyszerű iramban róta a kilométereket az utakon – persze a helyi sebességkorlátozásokat betartva.

Korábbi kihívásaihoz hasonlóan Zietlow a támogatóktól kapott összegeket a szenegáli SOS Gyermekfalu jótékonysági szervezetnek adományozta, ahova közvetlenül a világrekord-kísérlet rajtja előtt látogatott el. Rainer Zietlow adománya mintegy 1500 euró volt, ami megtett kilométerenként kb. 20 eurócentet jelent.

Óriási öröm számunkra, hogy sikerült világrekordot jelentő idő alatt levezetnünk ezt az utat. Hihetetlen kaland volt, melynek során rendkívül változatos időjárási és útviszonyokkal kellett megküzdenünk. Szeretném megköszönni a Goodyearnek ehhez a felejthetetlen autós kalandhoz biztosított támogatásukat, és hogy elláttak minket megbízható Wrangler All-Terrain Adventure abroncsaikkal," - mondta Rainer Zietlow Moszkvába érkezésekor.

Forrás: Weber Shandwick

Teteje