Siker, boldogság, elégedettség

 

Siker, boldogság, elégedettség

Mit jelent neked a siker, Pénzt? Tudjuk jól, a pénz önmagában nem elég a boldogsághoz. De hogyan teheti tönkre magát az, akinek sok pénze van?

Először is, ha sikeres akarsz lenni, tégy a saját fejlődésedért. Ha tudod, ki vagy és mit akarsz az élettől, azt is tudni fogod, mit tegyél és hogyan légy hasznos. Tehát, aki nem fejleszti önmagát, kevesebbet tud tenni a sikeréért.

Tudd, hogy mi számít igazán, mi számodra az érték. Ha nem az értékeid és fontosságaid vezérelnek, nem jelent semmi igazi sikert, hiszen amit elérsz nem tud boldogságot okozni.

Eből következik, hogy az életed minden fontos területén, vagyis a lelki, kapcsolati, anyagi, fizikai oldalon egyaránt - család, barátok, munka, tanulás, sport, pénz stb. - a minőségi élet, amit a személyes elveid következetes betartásával tudsz fenntartani. Ami nem tesz ehhez hozzá, jobb elengedni, hiszen csak pazarolod az életidődet.

Ha elveszel a sok apró jelentéktelen részletben, eltereled a saját figyelmedet a számodra értékes dolgokról. Nem éri meg. 

A sikeres élethez nélkülözhetetlen tudatosan élni. Sokan azt hiszik, az "Élj a mának" mondás egy életfilozófiával egyenlő, és talán még spirituális bölcsességnek is hiszik, holott  ezzel a felkiáltással csak elmenekülnek a tervezett, tudatos, és felelős élet elől és csak később jönnek rá, hogy bizony jobban tették volna, ha tesznek valamit a boldogságukért.

Be cool, sodródj csak, majd lesz valahogy - hát ez ma már egyre rövidebb ideig engedhető meg. Felgyorsult az idő, amit nem érdemes vesztegetni, pörög a gazdaság, a technológiai fejlődés exponenciálisam gyorsul. A világ nem vár meg.

Fontold meg, kire-mire fordítod értékes perceidet. Túl sok és túl gyors az adattömeg, amellyel nap-mint nap találkozunk. Minden információ befolyásolja a gondolkodásunkat, tehát az életünket, mint ahogy az étel minősége is az egészségi állapotunkat. Válogasd meg tehát mit fogyasztasz, akár reklám, film, hírek vagy táplálék. 

Ha értékes vagy a magad számára, akkor az életed minden pillanata az. Töltsd úgy, hogy majd a végén, amikor visszanézel, mosolyogni tudj.

 

Teteje