Színes, finom és egészséges - sütőtök minden formában és mennyiségben

 

Színes, finom és egészséges - sütőtök minden formában és mennyiségben

Bennem a sütőtök lekvár képes a legjobban felidézni az téleleje hangulatát, amikor délutánonként már meglehetősen hűvös van, és érezve a csábító illatokat alig várjuk, hogy a tűzhely melegében elkészüljön a zamatos sütőtök. 

Finom íze miatt, az egyik legkedveltebb őszi, illetve téli csemegénk, azonban nem csupán az élvezeti értéke miatt fontos, hanem kiváló élettani hatása miatt is. Emellett remekül beilleszthető a diétás táplálkozásba. Érdemes tehát jobban megismerkedni ezzel a rendkívül értékes és tápláló zöldséggel, hogy tudatosan beiktasd a diétádba és segítségével felvehesd a harcot a kilók ellen. Íme 3 ok, hogy miért érdemes fogyasztani a sütőtököt:

Pótolja a vitaminokat

A diéta idején különösen fontos a megfelelő vitaminfogyasztás, ezért a sütőtök fogyasztása remek választás a pótlására, mert rengeteg vitamint- és ásványi anyagot (káliumot foszfort vasat mangánt) tartalmaz, így nem alakul ki hiányállapot, nem leszel kimerült és fáradt.

Méregtelenít:

Magas rosttartalmának köszönhetően béltisztító hatással bír, segít megszabadítani a káros salakanyagoktól, megkönnyíti és gyorsítja az emésztést. Jól hajtja a vizet, ezáltal méregtelenít és enyhe hashajtóhatású, megelőzhető vele a székrekedés kialakulása. Magas káliumtartalmának köszönhetően vértisztító.

 

 Alacsony kalóriatartalma miatt, hatékonyan felhasználható és beépíthető a különböző diétákba, változatos, remek fogyókúrás ételek készíthetők belőle.

Jó hír a Kiskertemben háziasszonyától: Mostantól senkinek sem kell várnia, hogy nagy sokára kisüljön a sütőtök – az év bármely szakaszában eheted. Pirítóson is rendkívül finom!
 

A cikk partnere: 

Teteje