Szebbé varázsolják az ELVARÁZSOLT KASTÉLYT

 

Szebbé varázsolják az ELVARÁZSOLT KASTÉLYT

Kívülről is megszépül a debreceni Vidámpark egyik szimbolikus épülete, az Elvarázsolt Kastély. 2012-ben itt alakították ki az intézmény egyik legújabb látványosságát, a Toldi Panoptikumot. Akkor az épület belülről már megújult, a külső munkálatokra azonban mostanáig kellett várni.

Az Elvarázsolt Kastély legutóbb több mint egy évtizede kapott teljesen új homlokzati festést. Most viszont az alaptól a tetőig minden részlete megszépül. A Vidámpark hangulatához és a kastélyhoz is illő, élénk színekkel kap friss arculatot az épület. A külső felújítás elkezdődött, egyelőre a felületek megtisztítását, csiszolását végzik. A látványosabb munka – maga a festés – csak a gondos előkészítés után következhet. Természetesen eközben a csatornákon, ereszeken szükséges javításokat is elvégzik.

Mivel a Vidámpark szeptember végéig minden nap nyitva tart, a kivitelezők úgy dolgoznak, hogy a látogatókat ne zavarják. Tehát a Toldi Panoptikum, és a közönség-kedvenc Forgó Hordó is zavartalanul üzemel.

A külső festési munkálatokkal – ha az időjárás is kedvezően alakul - várhatóan egy hónap alatt végeznek. A Nagyerdei Kultúrpark az Elvarázsolt Kastély felújítására mintegy 790 ezer forintot fordít.

Forrás: zoodebrecen

Teteje