Tartós autóbérlet rövid távra? Igen, lehetséges!

tartós autóbérlés
 

Tartós autóbérlet rövid távra? Igen, lehetséges!

A rugalmas működés ma már minden vállalatnál alapfeltétel a hatékony működéshez és az üzleti kihívásokra való gyors reagáláshoz. Ez pedig nemcsak az ügyfelek kiszolgálására vonatkozik, hanem a munkatársak igényeinek kiszolgálására is, illetve az ideális munkakörülmények megteremtésére. Ide tartozik többek között a céges jármű biztosítása azon dolgozók számára, akiknek az autó elengedhetetlen eszköz a mindennapi feladataik elvégzéséhez. Sok esetben azonban csak átmenetileg van szükség autókra, például közvetlenül szülési szabadság vagy nyugdíjazás előtt, vagy amikor külsős munkatárs érkezik néhány hónapos munkára. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az ilyen rövid távú, illetve gyors autóbeszerzéseket lízingszerződéssel nem lehet megoldani, így csak a hagyományos, rövid távú autóbérlés marad alternatívaként. A flottakezeléssel foglalkozó LeasePlan most eloszlatja a tévhiteket.

Amikor az autó alkalmazkodik

A vállalati autók beszerzésében egyre népszerűbb és gyakrabban igénybe vett szolgáltatás az operatív lízing, másnéven tartós bérlet, amikor egy fix havidíjért cserébe az autóhasználat mellett az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat (pl. szerviz, gumicsere, kárrendezés stb.) is megkapjuk. A „tartós” kifejezés miatt hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez a típusú konstrukció csak hosszú távra szólhat. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor csak pár hónapra és viszonylag rövid időn belül szeretnénk a flottát bővíteni, illetve a szerződést hosszabbítani, például távozás előtt álló vagy próbaidős, esetleg külföldről projektmunkára érkező kollégák esetében.

Szerencsére léteznek kifejezetten ilyen időszakokra szóló lízingkonstrukciók is, például a FlexiPlan a LeasePlantől, amellyel a vállalkozások akár már egy hónapra is bérelhetnek többféle típusú céges autót, miközben a teljes körű szolgáltatásokról sem kell lemondaniuk. Ez a rugalmas lízingforma elsősorban olyan esetekben kínál kedvező megoldást, amikor a hosszú távú elköteleződés túl nagy kockázatot jelentene a bérlőnek. Kifejezetten előnyös többek között induló vállalkozások számára vagy olyan vállalatoknak, amelyek egy-egy munkatárs speciális státusza miatt nem tudnak vagy nem akarnak évekre lízingelni. Ezenfelül a konstrukció igénybe vehető lopott vagy totálkáros autó pótlására is, de akkor is praktikus megoldás, ha a cég épp az új flottaautó beérkezésére vár, vagy esetleg csak mérlegel, melyik gépjárművet válassza hosszabb távra.

A FlexiPlan bármikor módosítható, meghosszabbítható, vagy az első hónapot követően akár fel is mondható kötbér-kötelezettség és egyéb szankciók nélkül. A kipróbálásnak nem feltétele, hogy a vállalkozásunk már meglévő partnere legyen a LeasePlannek, így akkor is élhetünk vele, ha aktuálisan más flottakezelővel dolgozunk vagy még nincs is flottakezelő partnerünk.

Minden egyben

A szűkebb időszak nem jelent szűkebb választékot, ugyanis jól felszerelt, közép- és felsőkategóriás autókból választhatunk a legkisebb kocsitól a kilenc személyes buszig vagy akár a 3,5 tonnástehergépjárműig. Az autók átlagéletkora csupán egy év, ami egyedülálló a piacon, és D kategóriától felfelé kizárólag automata váltós gépjárművek találhatók a kínálatban. Az autókhoz járó szolgáltatáscsomag pedig minden olyan elemet tartalmaz, amelyekhez egyébként csak hosszú távú (3-6 éves) bérleti szerződéssel lehet hozzájutni, beleértve a biztosítást, szervizelést, karbantartást, gumicserét, éves autópálya-matricát vagy az assistance szolgáltatást. Az 1-24 hónapra szóló lízingforma ráadásul a klasszikus autóbérlés napi tarifáihoz képest 20 százalékkal olcsóbb, nem korlátozza a futásteljesítményt, és lehetővé teszi, hogy a külföldi üzleti tárgyalásokra is elutazzunk az autóval.

A FlexiPlan igénylése is rendkívül egyszerű és gyors, mivel az érdeklődők csupán egy egyszerűsített hitelelbírálási folyamaton esnek át, az autó(k) pedig a pozitív elbírálástól számított egy-két napon belül már át is vehető(k). A flotta ráadásul akkor is rendelkezésre áll, amikor a bérautókat kínáló legtöbb cég le van terhelve, például nagyobb hazai sportesemények vagy egyéb népszerű rendezvények ideje alatt.

Teteje