A tavaszi fáradság remek ellenszere a szolárium:)

 

A tavaszi fáradság remek ellenszere a szolárium:)

Egy kis fényfürdő után a testi-szellemi teljesítőképesség is nő, a tanulást és a munkát is jobban bírja a szervezet,de természetesen a mértékletességet itt is érdemes betartani.

Mit kell tenni annak érdekében, hogy szolárium használat ne legyen ártalmas, illetve milyen gyakorisággal szabad fény fürdőzni?

Heti maximum

Hetente maximum három alkalom ajánlott. Két szoláriumozás között mindenképpen el kell telnie 48 órának.

Egy alkalommal hány percet maradhatsz?

Egyes kezelések ideje nem haladhatja meg az adott személy úgynevezett minimális erythema dózisát - MED - ami látható bőrpírt eredményez. Amennyiben a szoláriumhasználatot követő 16-24 órán belül bőrpír jelentkezik, a további alkalmakat el kell halasztani. Egy hét után ajánlott újra barnulni.

Hatféle bőrtípus Európában

Európa lakossága a bőrtípus szempontjából nagyon összetett. Megtalálható az északi országokban élő, UV-fényre nagyon érzékenyen reagáló csoport, illetve a déli országokban élő, kreol bőrű, UV-fényre nem érzékeny típus is.

Alapvetően hat különböző bőrtípust különböztetünk meg annak alapján, hogy milyen módon reagál a bőr az UV-fényre. Az egyes csoportba tartozók rendkívül fehér bőrűek, egyáltalán nem képesek barnulni, csak pirulni - nekik tilos szoláriumba járniuk. A kettes-hármas bőrtípusú emberek is könnyen leégnek, de bőrük barnul. A négyes-ötös csoportba tartozók kreol, illetve sötétbarna bőrűek, a hatosba pedig a néger emberek tartoznak.

Ezeket az óvintézkedéseket tedd meg!

Fontos, hogy szoláriumozás előtt nagy gondossággal távolítsd el a sminket. Parfümöt és egyéb kozmetikumot sem ajánlott használnod. Az ékszereket szintén el kell távolítani.

Tilos a csövekbe nézni működés közben. A védőszemüveg használata ajánlott, és még emögött is mindig legyen csukva a szemed.

Figyelj a hely tisztaságára is. Fontos, hogy rendszeresen cserélik-e a csöveket és, hogy minden vendég után fertőtlenítenek-e.

Cimkék: 
Teteje