TOP 5 Vezetői Tulajdonság

 

TOP 5 Vezetői Tulajdonság

Hogy egy vezető egy új pozícióban és egy csapat élén megállja a helyét és csapatából a legtöbbet kihozni, erősítve a csapat összetartást és a csapat összedolgozását úgy hogy sikereket érnek el közösen, 5 fontos vezetői tulajdonságnak kell megfelelnie.
Az első helyen szerepel a kemény munka, ami azt jelenti, hogy amikor egy vezető  új pozícióba kerül több időt kell eltöltenie a munkahelyen, ami nem több munkát jelent, hanem a kapcsolat építését, az emberek megismerését és az információszerzést.
A második nagyon fontos attitűd, hogy a vezető legyen képes egyszerre a tudásátadásra és a tanulásra. Megszerzett tapasztalatait azonnal kamatoztathatja, hiszen új emberként olyan dolgokat is észrevehet, amit egy régóta a cégnél dolgozó ember nem vesz észre, hiszen számára az egy megszokott környezet, pedig nagyon sok esetben igaz, hogy némi változtatással hatékonyabb, szervezettebb lehetne a cég. Fontos része a munkába állásnak, hogy a környezetet mindenképp figyelembe kell venni, hiszen az a legfontosabb, így amikor ez vezető újonnan kerül, egy céghez nem hozhat teljes mértékben új szabályokat, semmibe véve a kialakult rendszert, a kialakult szokásokat. Egyrészt sok kárt okozhat, másrészt a munkatársak a betolakodót láthatják benne, mintsem a jó szándékú vezetőt.
Ehhez szükséges a türelem és a nemes alázat, ami ez vezetőnek a harmadik fontos erénye.

Majd következik negyedik helyen, a figyelem és fókusz, hiszen egy új vezető gyorsan fejlődhet, ha képes figyelni, megfigyelni és az új ismereteit a régiekkel kombinálva valami újat, a cégre szabottat létrehozni.
Mindezt úgy is csinálhatja, hogy csapatban gondolkodik, kérdez, inspirál, bevon, vagyis az ötödik elemként folyamatosan kommunikál az embereivel, a csapatával, hiszen a legjobb vezető sem tudja a fejlődést és sikert megcsinálni csapat és összedolgozás nélkül.  Tehát figyelnie kell arra, hogy összehangolja a csapatát.
 

Debrecen-Portal.hu

Teteje