A vállalati digitalizáció előnyei

 

A vállalati digitalizáció előnyei

…vagyis nemcsak a hatékonyságot növeli, hanem a költségeket is csökkenti a digitalizáció, nő a termékek és szolgáltatások színvonala.

Több kutatás és felmérés eredménye azt mutatja, hogy a vállalatok nagy része hatékonyság növekedésről számol be a digitalizáció következményeként.
Egy digitalizált vállalat irányítási rendszer nagyobb lehetőséget nyújt a cég folyamatainak nyomon követésére, pontosodik az adatgyűjtés, feldolgozás és elemzés. Ez sok cég életében kihagyhatatlan a fejlődésük, sőt a fennmaradásuk érdekében a mai világban. A kevesebb hibával, pontosabban teljesítő vállalatban jobban megbíznak partnerei. Például külföldi, magas minőségi elvárásokat támasztó partnerek megrendelését teljesítő gyártó cég a piaci versenyben nagyobb esélyekkel indul és marad életben egy pontosságot biztosító rendszer segítségével.
A megfigyelt eredmények tehát: költségcsökkenés, növekvő termelékenység, a vevők jobb kiszolgálása, szállítási határidők lerövidülése, elérhetőbb ügyfélszolgálat.
A vállalkozások közül inkább a fogyasztási cikkek gyártói és a kereskedelmi cégek használják ki a digitalizációt és élnek vele leginkább. Akik pedig a legkevésbé, azok az autógyártók, az iparcikktermelők és a hightech cégek.

Teteje