A vállalati növekedés spiritualitása

 

A vállalati növekedés spiritualitása

Aki kicsit is foglalkozott már ezotériával, ok-okozati törvényszerűségeket kutatva, vagy a saját életében tapasztaltakat megfigyelte, biztosan rábukkant arra a szempontra, hogy világunkban léteznek bizonyos univerzális törvényeket, melyeket követni kell. Néha el kell engedni a régi szokásokat, stratégiákat és változtatni kell, akár valami újat hozni a világba. Cikkünk egy szemléletet mutat, hogyan hasznosíthatjuk cégünkben a spiritualitást.

Ami alapvető

Amikor a cégvezető számára fontos, hogy adott legyen a spirituális fejlődés lehetősége a dolgozók számára (természetesen a folyamatos anyagi gyarapodás mellett), elgondolkodik, mi más fontos még az embereknek a világban a pénz mellett. Az is fontos, hogy milyen terméket gyárt vagy forgalmaz a vállalat, de ha megkérdeznénk a nagyvállalatok vezetőit, más értékeket is felsorolnának. Nagyon sok magas pozícióban lévő vezető vallja, hogy számára fontos, hogy mit tud adni a világnak, ami a nagyobb fejlődést is szolgálhatja. A profit mellett tehát egyéb hasznot is termelhetünk.

Ha nem a pénz, akkor a szolgálat lép előtérbe

Minden vállalat élén áll egy ember, akire a legnagyobb teher hárul, és ez nem fizikai. Felelős döntéseikre van szükség nap. mint nap, ezért nagy nyomás alatt állnak, ami stresszel jár. Nem csak a saját életük, hanem dolgozóik élete felett is döntenek, és ha csak a pénzre összpontosítanak, elmaradnak más értékek. Ha tudnak a szemnek láthatatlan dolgokkal is törődni, felismerik a szolgálat fontosságát és hatását a maguk életében és a világban. Ahhoz, hogy ne váljanak a pénz rabszolgájává, a felhalmozás helyett mások támogatására és a világ jobbítására is áldoznak. Fontossá válik számukra, hogy tegyenek azért a világért, amelyben élnek. Felismerik, hogy magasabb pozícióval magasabb felelősség is jár.

A jó vezető nem csak ésszel, de szívvel is él, hisz abban, hogy jó szándékkal, a SZOLGÁLAT igazi érzésének segítségével az ő élete is jobbá válik. Van egy mondás, miszerint amire figyelünk, az a világunk, így ha szeretettel szolgálunk, a világ is szeretettel szolgál minket. Ne feledjük azonban, hogy mindennek ára van, és nem mindig követhető logikusan, hogy mikor minek fizetjük épp az árát. Ezért ne adjuk fel, próbáljuk ki, milyen néha szolgálni a másokat.

 

Cikkünk a vitorlazas.hu írása alapján készült

Teteje