Vissza nem térítendő támogatás családi házakra

 

Vissza nem térítendő támogatás családi házakra

Családi ház felújítás / korszerűsítés - vissza nem térítendő támogatás

Az Otthon Melege Program augusztus 15-én induló szakaszában akár 55%-os támogatás igényelhető a 20 évnél régebbi családi házak energetikai korszerűsítésére.

A pályázaton igényelhető összeg mértéke függ a felújítás összetettségétől: a nagyobb mértékű támogatás elnyerése érdekében érdemes belefogni az épület több elemének egyidejű korszerűsítésébe is (külső hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, megújuló energetikai berendezések). Többek között nyílászárók és külső szigetelések cseréjére, valamint a fűtési rendszer korszerűsítésére vagy a nyári hővédelemhez nélkülözhetetlen árnyékoló és árnyékvető beszerzésére is fordítható a legfeljebb 2 500 000 Ft összegű támogatás.

Fontos tudni a megtérülés kalkulálásához például, hogy egy korszerű nyílászáróval akár 30-40%-ot is spórolhatunk a fűtési költségeken. A nyílászáró kulcsfontosságú szerepet játszik az épület hőtechnikájában, ráadásul a megfelelő ablakba fektetett összeg viszonylag hamar megtérülhet.  Az ablakok minősége és hőtartó képessége nagymértékben befolyásolja lakásunk hőszigetelését, így a tökéletes darab beépítésével csökkenthetjük fűtési és hűtési költségeinket. Bárki ki tudja számolni, hogy a csere milyen megtakarítást eredményezhet az Inoutic online megtakarítás-kalkulátorával.

Teteje