befektetés

 

Ne csak az anyagiakra gondoljunk!

Ha előrelépésről beszélünk, rendszerint az anyagi helyzetünk javulása jut eszünkbe. Azonban sokkal fontosabbak számunkra azok a dolgok, amelyek a magánéletünkben okoznak változásokat.

 

Magyarország befektetésre ajánlott

Visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást pénteken a Standard & Poor's, elsősorban a magyar gazdaság markánsan javuló költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatóival indokolva a lépést.

 

Kockázat? Nem mindegy, hogy milyen!

Alacsony vagy esetleg magas? Azt gondolnánk, hogy kockázat vagy van, vagy nincs, ha pénzügyekről van szó, pedig ennél jóval árnyaltabb a kép

 

Hol érdemes tartanunk a pénzünket?

Váratlanul rendítette meg a pénzpiacot a brit Brexit eredménye. Nemhogy az átlagemberek nem tudják, mire számíthatnak, de még maguk a szakemberek sem. Ám nagy valószínűséggel hatással lesz a EU jövőjére a britek kiválása. Ez pedig komoly kérdéseket vet fel, mint például, hogy mibe fektessük a pénzünket?

 

Az arany még mindig jó befektetés

Decemberig biztosan, akkor várható egy döntő ülés

Érdemes ékszerbe fektetni?
 

Érdemes ékszerbe fektetni?

Az ékszerek az aukciós piac egyik különleges szegmense, melyről talán ritkábban esik szó, de az aukcióra kerülő darabok egyedisége valamint a kikiáltási árak is azt mutatják, hogy érdemes több figyelmet fordítani az ékszerekre

Befektetési hozamok
 

Ötven évnyi tapasztalat elég a sikerhez?

Az elmúlt 50 évben a befektetési hozamok a hosszú távú tendenciákban érdekes képet festenek. Segítenek nekünk abban, hogy mit várjunk a jövőtől? - kérdezik a Time.com cikkében.

 

Tőzsdei befektetési tanácsok

Tavaly augusztus közepétől megrengette a világ tőzsdéit a kinai tőzsde zuhanása. ráadásul a kinai Kormány beavatkozása még rontott a helyzeten. A fejlett piaci és a fejlődő piaci részvényalapok is 20-30%-ot estek. Nem tudni, hogy folytatódik-e ez a tendencia. Mit reagál erre a higgadt, okos befektető?

 

Néhány szó a Bitcoin alapjairól

A Bitcoin egy úgynevezett peer-to-peer valuta, ami azt jelenti, hogy nem egy központi hivatal bocsát ki új pénzt és követi a tranzakciókat. Ezeket a feladatokat a hálózat közösen kezeli.

Teteje