ÉLJ 100 ÉVET EGÉSZSÉGESEN! a 3-1-2 MERIDIÁN GYAKORLATOKKAL

Meridián jóga
 

ÉLJ 100 ÉVET EGÉSZSÉGESEN! a 3-1-2 MERIDIÁN GYAKORLATOKKAL

Dátum: 

2017 január 20, péntek - 16:00 - 19:00

Helyszin: 

A meridián gyakorlatok az egészség és a hosszú élet titkos receptje. Annak érdekében, hogy javítsa az emberek egészségét és elősegítse a magas kor elérését. Zhu Zhong Xiang professzor kifejlesztette a "3-1-2" meridián gyakorlatokat, amelyek mindenkire hatásosak és mindenki által könnyen végezhetőek.

A kínai egészségfelfogás az u. akupunktúrás meridiánok létén alapszik. "Akupunktúra Meridiánok Biofizikája" című több nyelvre lefordított könyvében 500 oldalon közöl bőségesen bizonyítékokat arra, hogy ezek az energiát (kínaul: csí-t) közvetítő pályák a bőrünk alatt, a bőr és az izompályák között húzódnak, pontosan úgy, ahogy több ezer éves orvosi irodalmukban már szerepel.

Egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering, a 12 és a két középvonali meridiánban. Betegség állapotában a meridiánban elakad az energia. Ahhoz, hogy az egészséges állapot fenntartható egyen, megfelelő gyakorlással, un, "3-1-2" meridián-gyakorlatok végzésével kell, mintegy napi 20-30 percet szánni a saját meridiánjaink szabad energia-áramlásának biztosítására. 

Hogy milyen gyakorlatok ezek? A "3" arra utal, hogy három meridánponton akupresszúrázunk kell magunkat. Az "1" jelentése a hasunkról szól: fekvő, ülő, vagy álló helyzetben hasi légzést kell  naponta végezni. Végül a "2" a lábaink erejének a próbája: fizikai mozgás, akár helyben guggolás végzése is naponta szükséges.

Ha felkeltettük érdeklődését, érdekli a meridián gyakorlat, és szeretné kipróbálni, akkor látogasson el a Harmóniaházba 2017. január 20-án 16 órakor!

INGYENES GYAKORLÁSI LEHETŐSÉG MINDEN PÉNTEKEN 16 órakor

A gyakorlatokat vezeti: Górné Szalai Éva  klubvezető 

Teteje