Turizmus Világnapja

 

Turizmus Világnapja

Dátum: 

2016 szeptember 27, kedd - 10:00 - 17:00

Helyszin: 

Debrecen

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete 1980 óta szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját, mely a turizmus társadalmi, kulturális és gazdasági életben betöltött szerepére kívánja felhívni világszerte a figyelmet. A debreceni Tourinform iroda ismét csatlakozik a nemzetközi kampányhoz – szeptember 27-én a város több pontján látványos akciókkal, színes programokkal várják a debrecenieket és a városban tartózkodó turistákat.

A Turizmus Világnapja alkalmából a Tourinform iroda szeptember 27-én 10 órától ingyenes városnézést indít a Református Nagytemplom elől, valamint 10 órakor a Kossuth téren, 11 órakor a Déri Múzeumnál, 13 órakor az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőnél, 15 órakor a FÓRUM Bevásárlóközpontnál, 10 és 16 óra között pedig a Tourinform irodában és a Nagyerdei Víztorony információs pultjánál várja meglepetésekkel az arra járókat. A debreceni akció célja, hogy felhívja a figyelmet Debrecen mint úti cél sokszínű turisztikai kínálatára, valamint a Tourinform iroda változatos szolgáltatásaira.

A Régi Városháza épületében található Tourinform iroda készséggel fogadja és informálja a városba érkező turistákat Debrecen turisztikai szolgáltatásairól és segíti a város népszerűsítését különféle marketingakciókkal bel- és külföldön egyaránt. A turistatájékoztatás mellett az iroda ingyenes kiadványokkal, programfüzetekkel, kedvezménykártyákkal, ajándéktárgyakkal, koncert- és belépőjegy-értékesítéssel, városnéző programokkal, szakvezetett túrákkal és kerékpárkölcsönzéssel várja a turisták mellett a helyi lakosokat is.

A Tourinform iroda akciója mellett a Déri Múzeum szakemberei ingyenes tárlatvezetésekkel várják a múzeumi belépőjegyet megváltott látogatókat a Turizmus Világnapja alkalmából. 11 órától P. Szászfalvi Márta tart tárlatvezetést a helytörténeti kiállításban, 13 órától Korompai Balázs az „1848 emlékezete” című kiállításban, 14 órától Kovács József Dénes a fegyvertörténeti kiállításban, 15 órától Krankovics Ilona a helytörténeti kiállításban, 16 órától Dr. Hajdú Zsigmond „A csillagos ég lakói” című kiállításban, 17 órától pedig Fodor Éva Irén művészettörténész a „Régi Képtár”-ban.

Teteje