Mary - Line Parókacentrum

 

Mary - Line Parókacentrum

Répáczky Mariannának hívnak, 1998-ban végeztem  tanulmányaimat a debreceni Diószegi Sámuel Szakközépiskolában. Ezt követően, talán, mint mindannyian az élet minden területén, gyakorlatot szereztem, és tapasztalatot gyűjtöttem. Nagyon fontos számomra a tisztelet a vendégeim iránt és az emberi kapcsolataimban – hiszen amit adunk, azt kapjuk majd vissza másoktól.

Számomra ez a szakma hatalmas kihívás, folyamatos fejlődés, a vendégekkel együtt történő megújulás – kívülről és belülről.

Most egy olyan szolgáltatást választottam a fodrászat szűkebb területéről, amelyre úgy érzem nagyon nagy szükség van. Ez a természetes haj alapú parókák készítése. Sokaknak, főként kemoterápián átesett embereknek jelenti azt egy ilyen elkészült paróka, hogy ismét közösségbe járhatnak, természetesen lehetnek együtt a többi emberrel -visszanyerik régi életüket és életkedvüket is.

Mivel a betegség kisgyermekeket is érint, számukra  talán még nagyobb problémát okoz, hogy a gyerekközösségekbe hogyan tudnak visszaintegrálódni.

Ezért úgy döntöttem, hogy a beteg gyermekek számára ingyenesen készítem a parókákat.

 

Maryline nevű paróka-centeremben valódi hajas parókák készülnek minden színben. Kevert színekkel is dolgozom, a melírozást kézzel készítem. Nálam a Maryline-ban egy helyen tudom levenni a méreteket, kiválasztani a parókát, átbeszélni a "frizurát" és elkészíteni a parókát. Mindezzel intim légkört, diszkréciót biztosítok vendégeim számára. 

A kemoterápiás kezelés sok esetben a haj elvesztésével jár. Mivel célzott kemo- és sugár terápiák vannak, nem minden esetben hullik ki a haj. Erről a kezelőorvos felvilágosítást ad. Ha szükség van parókára, akkor a terápia megkezdésétől kb. 2 hét áll rendelkezésére a paróka beszerzésére. Azonban jó hír, hogy ma már igen élethű, az eredeti hajat tökéletesen megtestesítő parókákat tudunk készíteni.

Milyen a kemoterápiás paróka?

Színt illetően végtelen a választék. A kemoterápiás parókák belső kialakítása a legfontosabb, mivel a paróka belseje érintkezik a fejbőrrel. Kemoterápiás parókáink belső fejtető részébe jól szellőző, bőrbarát anyag kerül, ami jó szellőzést és komfort érzetet biztosít a mindennapos viselés ideje alatt. A kemoterápiás paróka nem összetévesztendő a receptre felírt parókával. A kemoterápiás paróka választása nem kötelezőszerű kemoterápia ideje alatt, azonban lényegesen kényelmesebb viselni a sima divat parókánál. Mint minden parókát, a kemoterápiás parókát is úgy kell felvenni, mint egy sapkát, a teljes fejet fedi, nincsenek rögzítő csatok. A parókák méretezése kalapméret (fejkör) alapján cm-ben adott, átlag fej-körméret: 56-58 cm. Mivel a kemoterápiás paróka átmeneti időszakra használatos, ezért nem készítik igazi hajból, csak szintetikus hajból. Ápolásához vásárolható sampon, balzsam, formázó és egyéb szerek, amik az ápolószerek, kiegészítők kategóriában megtalálhatóak.

JÖJJÖN EL HOZZÁM, SZÍVESEN LÁTOM!
ÖRÖMMEL KÉSZÍTEM EL ÖNNEK A LEGMEGFELELŐBB PARÓKÁT!

Térkép: 

Teteje