Hungarikum Konferencia 2016

Hungarikum
 

Hungarikum Konferencia 2016

A Hungarikum Konferenciának 2016. május 6–9. között adott helyet Székelykeresztúr, amelyen a Debreceni Értéktár is bemutatkozott. Az eddig települési értékké nyilvánított anyagokból összeállított válogatást a helyi múzeumban mutatták be, melynek hangulatos udvarán a debreceni küldöttség a nemrégiben hungarikummá vált debreceni páros kolbászból adott ízelítőt. A konferencia elsődleges témája az Értéktárak felállításának, működésének elve, azok szerteágazó tevékenységének megismertetése volt.
Az értékfeltárás, - gyűjtés és -őrzés fontosságára az előadók, közöttük Halász János, a Hungarikum Bizottság tagja, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke; Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár és Jantyik Zsolt, a Hajdú- Bihar Megyei Értéktár elnöke és a Debreceni Értéktár elnökségi tagja hívta fel a figyelmet.
A székelykeresztúri polgármester, Raffai Imre és kollégái baráti szeretettel fogadták a debreceni küldöttséget, bemutatták városuk és a környék nevezetességeit.
A tervek szerint a jövőben alkalom adódik arra, hogy a baráti fogadtatást Debrecen városa is viszonozza.

Teteje