Megnyílt a digitális élményközpont

 

Megnyílt a digitális élményközpont

DIGITÁLIS ÉLMÉNYKÖZPONT NYÍLT DEBRECENBEN A „PROGRAMOZD A JÖVŐD!” KIEMELT UNIÓS PROJEKT KERETÉBEN

A 8,3 milliárd forint összköltségvetésű, GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 kiemelt projekt megvalósításában új, ingyenesen látogatható digitális élményközpont nyílt Debrecenben, amely a DigITér Debrecen Digitális Élményközpont nevet viseli. Az élményközpont a debreceni az Agóra Tudományos Élményközpontban (Debrecen, Egyetem tér 1.) került kialakításra.

A DigITér mintegy 350 négyzetméteren várja az érdeklődőket. Az élményközpont célja a fiatalok körében a digitalizáció és az informatikai pálya népszerűsítése. Az új intézmény országos lefedettséggel működik, és Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megyékből díjmentesen biztosítja a diákok központba utaztatását és étkezését. Az oktatási intézményeknek a foglalkozásokra, tárlatvezetésekre előzetesen regisztrálniuk kell. Szombatonként - szintén ingyenesen - a családokat és 14 éven felüli egyéni látogatókat várja a központ, de ehhez is szükséges az előzetes jelentkezés. Nyáron ingyenes tábori foglalkozásokra várják a gyerekeket. A regisztráció a Programozd a jövőd! program weboldalán keresztül lehetséges. 

A látogatók az interaktív foglalkozások keretében megismerhetik a virtuális valóságot, a robotika és a robotprogramozás világát, játszhatnak a legújabb humanoid robotokkal, és az okoseszközök segítségével közelebb kerülhetnek a digitalizáció világához. Az élményközpont öt területre fókuszál, amelyek a következők: robotika, kódolás, mikrokontrollerek és mikroszámítógépek, 3D alkotás, mobiltechnológia.

További információ az európai uniós forrásból megvalósuló Programozd a jövőd! - GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú projektről:

Programozd a jövőd! weboldalán: http://programozdajovod.hu/
Programozd a jövőd! Facebook oldalán: https://www.facebook.com/311GINOP/
KIFÜ weboldalán: www.kifu.gov.hu

Teteje