Shiatsu-do masszázs terápia

 

Shiatsu-do masszázs terápia

Mikor javasolt a Shiatsu kezelés?

legtöbbször stressz, lelki feszültségek, ingerültség esetén
mozgásszervi elváltozások, panaszok:
nyak, váll, hát, derék problémák
rehabilitáció esetén
krónikus szív panaszok, vérnyomás problémák
emésztőrendszeri problémák
belső szervi problémák
nőgyógyászati gondok (pl. menzesz gondok)
általános kedélyállapot javítására
a belső harmónia, nyugalom visszaállítására, pihenésre, kisimulásra.

A Shiatsu a hagyományos keleti gyógyászatra  épülő  alternatív gyógyító eljárás. Segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartását.

A Shiatsu japán kifejezés, szó szerint ujjnyomást jelent (shi=ujj, acu=nyomás),A Shiatsu az energiapályák (meridiánok ) mentén tenyér és ujjnyomással (akupresszúra) hozza mozgásba az energiát, (Chi vagy Ki).

A Shiatsu holisztikus szemléletű, az embert egészében tekinti, testi, lelki, szellemi egységben látja . A Shiatsu szelíd módszer, amivel partnerünk külső és belső egyensúlyának létrejöttét, fenntartását támogatni tudjuk. Hatékonysága abban rejlik, hogy a szervezet öngyógyító képességét hívja segítségül.

Mivel nem csak testi szinten hat, egy belülről kifelé történő mélyebb változás elindulását segíti elő.

A Shiatsu masszőr a terápia során egy koncentrált figyelemmel lép kapcsolatba ezzel az életenergia áramlással, és az áramlás harmonizálásával támogatja partnere kiegyensúlyozását.

A meridiánokon folyó energia áramlásra hatással vannak a nyomó, ringató, lazító, nyújtó technikák. A Shiatsu kezeléskor törekszünk az energia kiegyensúlyozására a különféle meridiánokban és a testrészekben. Ahol kevés van, ott fokozni kell a jelenlétét, ahol túl sok, ott eloszlatni, elvezetni a felesleget.

A kezelés, körülbelül 1 óra időtartamú, ami egy kényelmes, a testet elfedő ruházatban történik.

A kellemes alfa állapot önismerethez, a hétköznapokban talán elvesztett harmónia visszaszerzéséhez, az immunrendszer erősödéséhez, a komfort zónánkhoz való visszataláláshoz segít bennünket.

HARMÓNIA, TISZTELET, TISZTASÁG, TÖRŐDÉS

 

A cikk partnere: 

Harmóniaház 

4025 Debrecen, Széchenyi u. 42. 
Teteje