V. Decathlon Nagyerdei Maraton

 

V. Decathlon Nagyerdei Maraton

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület, a Decathlon Debrecen és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület ismét terepfutóversenyt szervez már ötödik alkalommal 2019. szeptember 14-én, a Nagyerdőn. A rendezvény fővédnöke: Nagy Norbert Decathlon Debrecen Áruház igazgatója.

A futás szerelmesei 5 kategóriában indulhatnak: maraton, félmaraton, negyedmaraton, minimaraton és gyerekfutam (2,5 km). A hosszabb távokon chipes időmérés lesz. Az útvonal végig erdei terepen, a temető mögötti futópályán halad. Egy kör 5,3 km, aki maratont fut 8 kört, aki félmaratont 4 kört, a negyedmaratont teljesítők 2 kört és minimaratonosoknak 1 kört kell megtenniük. Közel 650 fő részvétele várható. Romániából is érkeztek futók a versenyre.
A célban mindenki, aki teljesítette a távot, egyedi befutóérmet kap. Valamennyi távon az abszolút első három helyezett nemenként külön-külön serleget és ajándékcsomagot vehet át a Decathlon Áruház felajánlásával, valamint korosztályonként az első helyezettek is. Külön díjazásban részesülnek a rendészeti kategóriában induló versenyzők.

Rajtidők:

  9.00 - Gyerekfutam
10.00 - Minimaraton
10.05 - Negyedmaraton
10.10 - Félmaraton
10.15 – Maraton

A helyszínen a Benczúr Gyula utcán kisebb forgalomkorlátozásra kell számítani.

Teteje