Dübörög a debreceni ingatlanpiac

 

Dübörög a debreceni ingatlanpiac

A keleti országrész ingatlanpiacának fő húzóvárosa egyértelműen Debrecen. A városban tapasztalt négyzetméterárak vetekszenek a főváros külsőbb kerületeinek értékével. Az új lakások építése is folyamatos a városban, a közeljövőben felépülő BMW gyár pedig tovább fokozhatja a város iránti érdeklődést. Az élénk ingatlanpiacot és a folyamatosan bővülő kereslet igényeket újabb ingatlanközvetítői hálózat segíti, irodát nyitott a városban a SMART Ingatlan. 

Debrecenben hónapról hónapra folyamatosan emelkednek az ingatlanárak. Míg idén januárban 250 ezer forint körül alakult az átlagos négyzetméterár használt lakások esetén, addig szeptemberben már 300 ezer forinthoz volt közelebb az átlagérték. Az újépítésű lakások ára természetesen még ennél is magasabb. A drágulás mértéke igencsak hasonló, de esetükben az év eleji 450 ezer forintos négyzetméterárról történt emelkedés megközelítőleg 500 ezer forintra.

„Debrecenben találkozhatunk a főváros után az egyik legmagasabb ingatlanárakkal, amelyek a jövőben várhatóan még tovább fognak nőni. Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb városaként számos munkahelyet, tanulási- és szórakozási lehetőséget biztosít lakóinak, így sokan szívesen költöznek a városba állandó vagy épp ideiglenes jelleggel, amely természetesen az árakra is hatást gyakorol” – nyilatkozta Gogolák Edina, a SMART Ingatlan hálózat franchise vezetője. Az eltérő igényeknek megfelelően az iroda kínálatában egyaránt megtalálhatóak a hagyományos és modern házak, valamint a panellakások is. Minden célcsoport számára ideális megoldást kínálhat a SMART Ingatlan teljes körű ingatlan- és hitelközvetítési szolgáltatása a régió központjában.

A Duna House cégcsoporthoz tartozó SMART Ingatlan franchise hálózat tavaly „Az Év Legdinamikusabban Fejlődő Franchise Hálózata” elismerést vehette át a Magyar Franchise Szövetségtől. Az ingatlanhálózat tavaly 44 százalékos hálózati forgalom növekedéssel büszkélkedhetett, valamint a dinamikus fejlődésének köszönhetően tovább erősítették a jelenlétüket az ország nyugati részén, valamint Budapest újabb kerületeiben és az agglomerációs térségben. A hálózathoz közel 40 ingatlanközvetítő iroda és több mint 200 értékesítő tartozik.

 

Teteje