EURÓPA TERV KFT. - A CSALÁDBARÁT MUNKAHELY

Lakatos Tibor átveszi a díjat
 

EURÓPA TERV KFT. - A CSALÁDBARÁT MUNKAHELY

Az Európa Terv Kft. az egyike annak a 18 KKV-szereplőnek, akik az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Családbarát Munkahely” címét viselhetik.
 
(Főkép fotó: Botár Gergegy - kormany.hu)

A minisztérium által hatodik alkalommal meghirdetett „Családbarát Munkahely” pályázaton idén 51 szervezetet díjaztak, közülük 18-an a KKV-szektor képviselői. A díj nem pusztán az eddigi eredményeket ismeri el, a pályázaton további családbarát intézkedések bevezetéséhez lehetett forrást igényelni. A debreceni székhelyű Európa Terv Kft. három projektelemmel nyújtotta be pályázatát.  A cég dadus-szolgáltatást kíván biztosítani az itt dolgozó apukák és anyukák részére, hogy a szülőknek ne kelljen óvodás és kisiskolás korú gyerekeikért aggódniuk az esetleges túlórázások alkalmával. Újdonság lesz az is, hogy a családos alkalmazottak - igény szerint - pszichológus segítségét kérhetik a családi és munkahelyi szerepek összeillesztésének tervezésében. A tudatos családbaráti attitűdöt viszont talán az az üzleti kiadvány fogja leginkább reprezentálni, amelyet az itt dolgozók gyerekeinek rajzaival illusztrálnak majd.

Kilenc éve alakultunk meg, és ma már több, mint húszan vagyunk. A velünk dolgozó fiatal hölgyekből és férfiakból időközben többen anyukák és apukák lettek. Mindenkit igyekszünk a családalapításra ösztönözni, aki szülni ment, nem vált el tőlünk, mindenkit visszavártunk. Épp novemberben jön vissza egy kolléganőnk, aki most a második gyerekével van otthon. Tulajdonképpen magunkra is sokszor tekintünk úgy, mint egy nagy családra. – mutatja be a vállalkozást az alapító-ügyvezető Lakatos Tibor, aki maga is kétgyerekes apuka.

A debreceni székhelyű Európa Terv Kft., amely 2007-es alapítása óta teljes körű projektmenedzsmenti szolgáltatást nyújt ügyfelei számára, országos és határon átnyúló projektek megvalósításában is részt vesz. Ügyfelei sorában állami és civil szervezeteket, a KKV-szektor és a mezőgazdasági szféra szereplőit, önkormányzatokat és egyházakat is megtalálhatunk. A cégnél fontos feladatnak tartják a civil témák felkarolását, a tudatos társadalmi szerepvállalást, nem véletlen, hogy korábban a „Legjobb Női Munkahely” kategóriában lehettek díjazottak, és a tavalyi év során „Apabarát Munkahellyé” nyilvánították őket.

A 2016. évi „Családbarát Munkahely” díjat Lakatos Tibor ügyvezető a Magyar Állami Operaházban vette át Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól.

Debrecen, 2016.08.05.

Az Európa Kft.-ről a díj elnyerésével kapcsolatban az alábbi online megjelenések születtek a következő linkeken:

http://www.hrportal.hu/hr/hogyan-nyerhet-egy-ceg-csaladbarat-munkahely-dijat---2016-nyertesei-elmondjak-20160729.html  

http://www.haon.hu/csaladbarat-munkahely-dijat-nyert-az-europa-terv-kft/3121608 

http://www.szon.hu/csaladbarat-munkahely-dijat-nyert-az-europa-terv-kft/3121608 

http://www.boon.hu/csaladbarat-munkahely-dijat-nyert-az-europa-terv-kft/3121608 

 

Novák Katalin államtitkár asszonnyal

 

 

 

A cikk partnere: 

Teteje