Fix munkaidős alkalmazott helyett szabadúszó?

szabadúszók, gig economy
 

Fix munkaidős alkalmazott helyett szabadúszó?

A szabadság nagyon vonzó lehet, de természetesen ennek is ára van, mint mindennek. Szakemberként bárki megteheti, hogy szabadon dönthessen, elvállal-e egy projektben való részvételt alkalmanként. Ez hosszú távon nagyon könnyed életet is adhat, ha az ember hajlandó vállalni a kockázatot. Hiszen nincs semmi bizonyíték arra, hogy a pénzkereset folyamatosan biztosítva lesz.

Mégis egyre többen választják ezt az életformát. Az Európai Független Szakemberek Fóruma 2017-ben kiadott egy statisztikát, az Európai Unióban, mely szerint az Európai Unióban már legalább 9 millióan vannak a szabadúszók, az Egyesült Államokban pedig egy évtizeden belül többségben lesznek a szabadúszók az összes munkavállaló között.

A részidőben való önfoglalkoztatás számának növekedése következtében egyre szélesebb és sokszínűbb az a szolgáltatáskör, amely igénybe vehető a különböző foglalkoztatási formákban.

A kockázatok ellenére a legtöbben az életminőségük javítása érdekében választják a szabadúszó életmódot, mivel az átlagos óradíjuk így sokkal magasabb, mintha az alkalmazottként dolgoznának valahol. Ha többet dolgozik, többet kereshet vagy maga szabja meg a díjazását.

A kockázatok mellett a hátránya ennek a munkatípusnak például az, hogy nincsenek az addig munkáltató által biztosított juttatások, a fizetett betegszabadság stb.

A szabadúszók általában folyamatosan képzik magukat, ezért könnyebben követik a világ változásait is, így hosszabb távon maradhatnak versenyképesek.

Ehhez a trendhez a munkaadóknak is igazodniuk kell. Szembe kell nézniük azzal, hogy már nincsenek átlagos munkavállalók és átlagos sztenderdek a munkavállalói jogviszonyra vagy munkaszerződésre. Nagyobb rugalmasságra van szükség, például abban is, hogy egy munkavállalót nem sajátíthat ki egy munkáltató.

A cégeknek egyébként költségmegtakarítást is jelent a szabadúszókkal való összedolgozás, hiszen csak adott ideig kell megfizetniük egy-egy szaktudást, valamint a szokásos munkaadói terhek jelentős részétől is megszabadulnak.

A szabadúszók egy másik oldalról nézve új fizetőképes célcsoportot jelenthet a vállalkozók, cégek számára, hiszen szükségük van a munkájukhoz különféle eszközökre, akár helyre, ahol dolgozhatnak vagy pénzügyi szolgáltatásokra.

Összefoglalva a szabadúszók számának növekedése változást hoz a világban. Érdemes rugalmasan állni a dologhoz.

új trend, szabadúszók, gig economy

 

Teteje