Hajdú-Bihar megyei fürdő az esélyesek között

 

Hajdú-Bihar megyei fürdő az esélyesek között

Utolsó hónapjához érkezett a fürdők legnagyobb hazai megmérettetése, Az Év Fürdője közönségszavazás. A szervezők nyilvánosságra hozták a verseny három kategóriájának első tíz helyezettjét. A legtöbb szavazatot kapott fürdők között Hajdú-Bihar megyei is van.

Idén nyáron már negyedik éve, hogy közel 200 magyarországi fürdő csap össze egymással. Az Év Fürdője versenyben most is a fürdőbe járó közönség dönti el, ki legyen a három kategória győztese: Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, és A Helyiek Kedvenc Fürdője. A különböző kategóriákat a fürdők mérete és ismertsége alapján hozták létre.

A verseny szervezője, a termalfurdo.hu elárulta, hogy július 31-ig, melyik 10-10 fürdő kapta a legtöbb szavazatot saját kategóriájában. Itt látható, pillanatnyilag kik a legnépszerűbbek.

Idén is lesz Hajdú-Bihar megyei győztes?

A Hungarospa Hajdúszoboszló második alkalommal lett Az Év Fürdője 2017-ben. A szabályok értelmében ők idén nem indulhattak. A megyéből ez évben versenyező 13 fürdő közül, a július végi állás alapján a Hajdúnánási Gyógyfürdő a TOP 10-es. A versenyen mindig jól szerepel a debreceni Aquatiqum is, és bizakodásra adhat okot, hogy a szavazatok túlnyomó része a nyár második felében szokott érkezni.

Hajdú-Bihar megye fürdőire ide kattintva lehet szavazni.

A megyei esélylatolgatáson túl, a július végi állás további izgalmas kérdéseket is felvet.

Lesz-e megint duplázás a legnagyobb kategóriában?

A Hungarospa Hajdúszoboszló volt legelőször Az Év Fürdője 2015-ben. A szabályok értelmében 2016-ban nem indulhatott, de mihelyst újra megmérettethette magát, ismét megnyerte a legnagyobbak kategóriáját. Kérdés, hogy a Miskolctapolca Barlangfürdőnek, a 2016-os győztesnek sikerül-e megismételnie ezt a bravúrt. A TOP 10-ben mindenesetre ott van, újabb győzelmével azt bizonyítaná, hogy a legnagyobb fürdők rajongói nagyon hűségesek.

Megnyerhet-e fürdő egy másik kategóriát?

A verseny szabályai engedélyezik, hogy egy fürdő, saját kérésére kategóriát váltson. A július végi TOP 10-ek alapján, könnyen lehet, hogy ilyen példátlan győzelem születik. A mórahalmi és a cserkeszőlői fürdők már győztek korábban Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában, igazi szenzáció lenne, ha közülük kerülne ki Az Év Fürdője 2018-ban.

Megfordul-e az állás a hajrában?

A termalfurdo.hu azt is elmondta, hogy a verseny nagyon szoros. Annak ellenére, hogy minden évben körülbelül 150 ezren szavaznak, akár néhány szavazat dönthet a dobogós helyezettek között, és hagyományosan a nyár második felében érkező jelentős szavazat miatt is teljesen nyílt még a verseny.

A szavazók is nyernek

A kedvenc fürdőjükre szavazók között wellnesshétvégéket, a majdani győztes fürdőkbe szóló fürdőbelépőket és a strandoláshoz kapcsolódó termékekre beváltható utalványokat sorsolnak ki. A wellnesshétvégéket a szervezők a tavalyi szavazást megnyerő fürdők közeléből választották. A nyeremények itt láthatóak.

A szavazás 2018. augusztus 31-ig tart. Mindhárom kategóriában a legtöbb érvényes szavazatot szerzett fürdő nyer.

Teteje