Honnan vegyünk munkaerőt?

 

Honnan vegyünk munkaerőt?

A magyar munkáltatók a munkavállalóik létszámát átlagosan 23%-kal emelnék, ha lenne munkaerő. Felmerül a kérdés, ha nincs munkaerő, mondjunk le a növekedésről, emeljük az egekbe a béreket és vigyük csődbe a céget? Honnan vehetünk munkaerőt?

Azok, akik lépést tartanak az idővel, ennek a problémának a megoldására a komplex szoftverrendszereket, a folyamatautomatizálást, a digitalizációt és a robotikát választották. Soha nem vagyunk elkésve, csupán időben és drasztikusan kell megváltoztatni a szervezetet és a vezetési motiválási módszereket. A pénz nem lehet kérdés, ma már rendkívül olcsó és bőséges pénzforrások állnak a vállalkozások rendelkezésére a digitalizációra és a technológiai fejlesztésekre.

A legfontosabb a szemléletváltás, hiszen csak úgy maradhatunk a piacon, ha kiváltjuk a munkaerőt, és növeljük a meglévő, értékes munkaerő termelékenységét. Emellett a cégműködést is digitális alapokra kell helyezni. A robotokkal és automatákkal helyettesíthetőek az egyszerűbb munkafolyamatok, mint kommunikáció, ügyfélkezelés, vagy gyártási folyamat. De az automatizálás és a gépesítés kevés önmagában, programok, módszerek, vezetési szemlélet is kell hozzá.

A gyakorlatban már születtek kreatív, összetett megoldások a munkaerőhiány megelőzésére, megakadályozására és a növekedés fennmaradására.

ˇˇˇˇ

Hasznos cikk:

Mit kell tudni a kézzel írt számláról?

Milyen büntetésre számíthat az adózó, ha nem küldi el időben az adatokat a kézzel írt számláról a NAV-nak?

 

Teteje