Kitüntették a Morgan Stanley budapesti irodáját Varsóban

 

Kitüntették a Morgan Stanley budapesti irodáját Varsóban

A Morgan Stanley budapesti irodáját választották Magyarország legjobb üzleti szolgáltató központjának.

Varsói rendezvényen kapott rangos elismerést a vállalat, melynek budapesti irodája a technológiára, pénzügyi és kockázatelemzésre, valamint matematikai modellezésre szakosodott

Kitüntették a Morgan Stanley budapesti irodáját Varsóban, a közép-európai üzleti központok éves díjátadó gáláján. A vállalat 2006-ban nyitotta meg budapesti irodáját.

Az iparág jeles szakértőiből álló nemzetközi zsűri hat jelölt közül ítélte oda a Morgan Stanley budapesti irodájának a 2019-es évre a Business Services Firm – Hungary elismerést.

„Rendkívül büszkék vagyunk erre az elismerésre, amit főként a Magyarországon dolgozó kollégáink professzionális és magas színvonalú munkájának köszönhetünk – mondta el ki a díj átvétele után Hajdu-Németh László, a Morgan Stanley budapesti irodájának operatív igazgatója. – Irodánk 2006-ban egy 30 fős matematikai modellező részleggel nyitotta meg kapuit, és az elmúlt tizenkét évben a Morgan Stanley globális hálózatának fontos technológiai és analitikai központjává vált.”

Budapest több területen is támogatja a vállalatcsoport tevékenységét. A munkatársak közel fele informatikával – főként a bank működéséhez szükséges infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztéssel – foglalkozik, de jelentős a pénzügyi, kockázatelemző, matematikai modellező, valamint az operációs és a jogi dokumentációs részlegeken dolgozók száma is.

A Morgan Stanley-nél sokféle munkakörben és végzettséggel el lehet helyezkedni. Informatikusok, mérnökök, közgazdászok, jogászok, matematikusok, fizikusok vagy akár vegyészek is dolgoznak az irodában. Vannak köztük pályakezdők, de tapasztaltszakemberek is találnak új kihívásokat a Budapesten végzett komplex és felelősségteljes feladatok között.

A vállalat több rangos elismerést is kapott az elmúlt hónapokban. Decemberben egy 18 ezer diák megkérdezésével elvégzett felmérés alapján a PwC a Magyarország Legvonzóbb Munkahelye díjjal ítélte az irodának, a Nemzeti Befektetési Ügynökség pedig kiválósági központnak választotta.

„Az elismerés a budapesti munkatársaink energiájáról, elkötelezettségéről és kemény munkájáról tanúskodik. Szaktudásuk és hozzáértésük kulcsfontosságú támogatást jelent a Morgan Stanley globális hálózata számára” – tette hozzá Hajdu-Németh László.

A díjról

A CEE Business Services Summit & Awards keretében január végén, Varsóban hetedik alkalommal díjazták Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Bulgária, Moldova, Románia, Lettország és Litvánia legkiválóbb üzleti szolgáltatói központjait. A 25 kategória győzteseit iparági szakértőkből álló, 30 fős nemzetközi zsűri választotta ki.

Teteje